Ridning

Oj oj oj.. Red Svala idag och heja vad bra det gick.. Tölten kändes jättefin, galoppen var kanon och traven jättebra.. Jag tror verkligen körningen att påverkas Svalas trav till de positiva då hon travar i ett mycket högre tempo nu.. Förut föll hon gärna in i galopp om de börja gå för fort. men idag travade hon på i ett mycket högre tempo än vad hon brukar göra!!

Det var verkligen en underbar tur. men vi tränade bara korta sträckor resten busgalopperade vi eller skritta..

På vägen hem höll vi på rida på en råbock haha.. hor stor är oddsen attman nästan rider på ett rådjur båda jag och rådjuret blev förvånade och vi stod och kollade på varandra på ca 5 meters avstånd innan han drog till skogs.. underbara ridtur,..

Höstkörning

Oj oj oj, vilka mysiga, roliga och tokiga turer jag och Linda har haft med Svala igår och idag!! Hahaha..
Igår fick jag min sele till Svala awesome.. Den var skitbra älskar den och Svala verkar trivas mycket bättre med den och svängel.. Och är så duktig min prinsessa.. Iaf jag var till hästar sent på eftermiddagen och självklart ville jag prova selen Linda tyckte vi skulle ta de en annan dag för det skulle bli mörkt men jag ville gärna se om den passade..
 
Och jo det skapligt fort men sedan skulle jag och Linda två pappskallar komma på hur man spända för vagnen med SNABBfästerna som verkligen inte blev snabbfästen för oss som klia oss i skallen men efter om och men fick vi till allt och drog iväg men jaha då hade det ju blivit mörkt som Linda sa att de skulle bli.. Haha men de var faktiskt mysigt och spännande. Bitvis av vägen såg vi nästan inget utan fick lita oss till Svala haha ja de var roligt och vi fnittra och hade det så myyysigt ;)
 
Idag blev det en tur till en långtur och den var ännu galnare :P Vi filma och ni ska få se den här. En bit så galopperade vi men de kom de massa gupp jag och linda bara skratta och skriker lite haha finns på filmen.. Sedan mötte vi en moppe helt plötsligt när vi kom travandes de blev lite skrik där med finns även de på filmen haha.. Ja så skoj var de vi tjoa och tjima och Svala verka tycka de var skitkul hon ville bara springa och springa :) Och hon är så sjukt snäll trots moppemöten, tjo och stim så bara travar hon på underbara häst! Love you! Tack Linda för underbart sällskap.. De var sååå kul..
 
 

Tack för gratulationerna!

Vad kul att det var två som gratta mig.. Det trodde jag faktikst inte. Tack så mycket! Era gissningar var inte tokiga. jag blir 24år iår men ja det känns inte så..
 
Ja iaf så hoppas jag idag på att få min sele *hoppas hoppas* och jag hoppas också att den passar så jag slipper bök med att skicka tillbaka osv..
 
Jag tänkte tipsa om en bra sida där man kan läsa lite om olika selar, vad svängel är och draglinor m.m. http://www.cliffords.se/vilkensele.html Denna sida tycker jag förklarar saker och ting väldigt väl!
 
jag skriver som jag skrev till Karin. Att folk är så noga med att ha perfekta sadlar till sina hästar men när det kommer till selar så verkar det inte spela någon roll. Och visst ska man bara köra någon gång så funkar det väl bra med en höökssele men jag som vill köra en del och variera ridningen med lite körning vill att det ska vara bekvämt för svala.
 
Det chockar mig när jag i efterhand ser alla ekipage på hästrallyt som inte ens körde med hintertyg/baksele. vad tänkte dom med? dom hästarna drog ju i flera mil! Herregud jaja.. Men nu vill jag bara ha min sele. Svängeln kommer imorgon jippi!

Hipp hipp hurra!

För idag är det Ericas födelsedag!! :) Gissa hur mycket jag fyller ;)

Svängel beställd..

 
Ja, nu är de sista beställt en svängel som min rockard saknade.. Denna körninghistorian blev en dyr historia med riktig sele poch grejer men helt klart värt. Skönt att veta att Svala beslastat så lite så möjligt och att det är bekvämt för henne att dra då kan man känna att man kan ta långa körrundor. .

Ni ska få se lite bilder på när jag måla skaklarna silver också. dock fundera jag på måla skärmarna svart :D

 
 
 
 
Svala redo för att dra lite...
 

Kör't

Ja, idag så körde jag Svalan igen.. Det gick supert Vi körde förbi både folk som snickra och köra traktor men hon brydde sig inte om något nee hon är helt otrolig min lilla häst... Denna gång fick jag låna Lindas japanvagn :P Haha det var Lindas sambo som kalla hennes rockard för det, tyckte de lät så roligt hihi.. Iaf visst är den lite lättar och gänglogare men den var ju rätt skön tyckte jag. Tack för låner Linda och tråkigt att du iten kunde följa! Här kommer en liten filmsnutt från dagen körpass!
 
 
 

Min svaga sida

En sak som jag är jättedålig på är att hålla balansen barbacka.. Jag har skittaskigt balans utan sadel.. Kommer aldrig glömma när jag och Linda skulle fota när jag red min förra foderhäst barbacka, det hela sluta med att jag for i backen med ryggen först med en häst som klev mig på foten, Aj! Så kan de gå hahaha...

 
 
Min förra foderhäst Cloudy.. En bild innan fallet ;) Notera mitt ansiktugttryck den talar om vad jag tycker om barbacka ridning :)

Wow

Idag Tog jag en ridtur på Svala. Jag provade dom nya bootsen på henne och WOW Vilken bra takt hon fick i tölten och vad hon travade på bra!! Nu valde hon mest trav. I vanliga fall han hon oftast velat galoppera eller passat.. Jag vet inte om det var bootsen som gjorde det eller faktumet att hon stått i över en vecka. Kanske lite både och.. Det var riktigt kul. speciellt med traven!

Jag red en kort runda när vi hade bootsen på så hon skulle få vänja sig lite.. Och inte blev de nå tjurigt heller på hela veckan hurra jag gör vågen! Det var en uuuuuunderbar tur...

Dock hade jag lite tankar på att hon är gammal och jag funder amycket på hur länge jag får ha kvar henne och hur länge hon kommer kunna vara ridhäst :( Kändes så tråkigt att tänka på det nu när allt börja gå så bra, nu när man fått sug på detta.. Kanske gjorde man ett misstag som köpte en gammal häst.. Men det är samtidigt inget jag ångrar för då hade jag ju missat världens bästa häst! Önska bara att jag fått haft henne i hennes yngre dagar..

Jaja, träffa även på en dam på vägen som sa - Men är det Svala..
Jag blev som ett ??? visste inte vem hon var men hon visste tydligen av min häst. jag skulle gissa att de är Linda som kanske känner henne eller nå för jag vet inte vem de var :P

Imorgon är det körningen igen på schemat! jag tror variation mellan körning och ridningen blir bra :D Nu Längtar jag efter att min sele från driveout ska komma så jag kan köra på RIKTIGT!
Jag vill inte köra för mycket nu när hon inte har en riktigt sele.. Ne nu ska jag fortsätta se ghost whisperer ;)

Kuriosa..

Här kommer lite ej hästrelaterad info...

Jag skulle vilja skryta lite bara men ni kanske har hört stiftelsen? Vart jag än går och deras nya ur balans. Har ni inet så lyssna på dom.. Dom är jättebra! Det är takida robban som är sångaren och nu till de itnressanta! Dom kommer härifrån där jag bor :D

Jag bor ju i Ljungaverk och dom har döpts deras nya album som ni btw måste köpa till Ljungaverk. De ni! Och alla kanske inte vet vad deras namn stiftelsen är för något men de kan jag förklara. Stiftelsen är ett område här i ljungaverk. Det finns ett område med massa lägenheter det är de som är stiftelsen :D

Ja, och förs oss är stiftelsen vardagliga människor ja de är slakt och vänner. Robban såg jag tex häromdagen joggandes i Fränsta no big deal. Brukar se dom på Ica och sånt ibland men nog är man stolt över dessa grabbar. Ddet som är så sjukt med våran kommun är att vi har så mkt musiktalanger härifrån. Takida, stiftelsen, corroded och så har dom pratat om att lägga ner musikskolan!!? Hur sjukt är inte de egentligen. Vore väl de som skulle satsa på istället kan man tycka.. Men ja det ska bara dras ner och dras ner.. ja nu känner jag att jag fick lite politiska åsikter jag skulle vilja ventliera men behåller dom för mig själv så slipper de bli ramaskri :D

Det som är roligt med stiftelsen och deras musikvideos är ju att dom använder områden och folk från bygden så man känner igen både platser och folk, skitkul!

Min sambo umgicks med en av hans bästa vänner (som tyvärr eh lever längre) när dom var yngre mycket i kompisen stuga. Sambon har berättat att dom gjort mycket roligt i den där stugan och ja det är roligt att höra. Och i stiftelsens musikvideo vart du än går så är dom ju på det där stället som den stugan ligger på. Och hans kompis föräldrar är bland annat med i videon. Ja de är kul att se.. Kan förstå att det känns speciellt för sambon. Han sa de. -Tänk om M***** såg detta..

Ne det är väldigt speciellt med ett sånt bra band som hyllar bygden så! Ljungaverk kan kanske få en ny swing. De som annars har haft dåligt rykte. Jag själv har aldrig gillat ljungaverk :P Men sedan man flytta hit har man ju fått se att det finns massa finna ljusglimtar bakom den dystra industriorten. ja för det var de Ljungaverk var för länge sedan. Dom levde på industri.. jaja n u ska jag sluta babbla om min ort! Men nu vet ni :D Lyssna och njut!

 

Projekt styla om rockard!

Som rubriken lyder så håller min rockard få en makeover! :)
Den är för nuvarandre mörkgrön men jag ska måla den svart & SIlver och började slipa och måla den idag.. Imorgon ska jag fortsätta. Ska även fixa nya däck till den. Tror den kommer kunna bli riktigt fin, jag hoppas iaf på de :P
 
Idag tog jag en liten körtur med Svala nere på strandvägen. Linda följde med hon med! Det gick ju kanonbra.. Svala är ju så duktigt.. Tänk jag började med inkörningen i måndags och nu kör jag henne själv :P Dock hade jag tömkört henne en del innan plus att hon är miljötränad med saker som släpar efter henne osv så det är inget hon bryr sig i..
 
Ne det här är rikigt kul ja verkligen RIKTIGT KUL! :D Men eftersom jag ska fortsätta måla rockarden imorgon så blir det nog ridninge på schemat. Var länge sedan jag red nu så de kan vara kul :)
 
 
 
 

Bootsen

Wiiie..

NU ÄNTLIGEN har mina häftiga boots kommit!! Skitsnygga och smidiga. Ser ungefär ut som gboots fast med snabbknäppning PLUS att du kan justera vikten på dem genom att plocka ur blyvikter ur dom så du kan variera dom från tex 240 till 250g.. Bild kommer senare...

Just nu håller jag på med projekt rockard. Ska måla om den till svart och silver. Nu är den grön: Sedan ska jag fixa andra däck. Dom som satt på nu var olika stora PLUS punka på ena :) Så det ska bli kul.. bilder kommer senare

Körning

Oj oj oj, jag är frälst, hallelujah! :D
Idag körde jag Svala för första gången utan hjälp. Jag märkte fort att hon inte skulle vara nå problem att köra in henne. Hon har inte varit  besvärlig eller rädd för något det ända som var lite klurigt var att hon förstod inte riktigt hur vi skulle svänga. Att hon skulle korsa benen. Men idag satt jag i rockarden och körden henne och tänkte att jag tar hjälp av dom naturliga svängarna av vägen för hjälpa henne fatta och det gick galant vi småtrava en liiiten sträcke till och med haha.. Och ja som sagt jag är frälst guuud vad kul det är att köra.. faktiskt nästan roligare än ridningen :D Nu ska jag beställa en riktigt sele till henne med lös brösta, draglinor, baksele med grejor för detta ska vi fortsätta med!
 
Sambon min kom och hjälpte mig skruva lös däckena på rockarden också då jag ska fixa ett par nya såna och måla rockarden :) Wiie vad kul.. Ni får se en liten filmsnutt från körningen dock är ljudet kasst den är filmad med min mobilkamera ifrån 50-talet typ :)
 
 

Sökandet efter den perfekta selen

Ja, jag är på jakt efter en bra sele till Svala. Det ska vara en bröstsele med LÖS brösta till ett skapligt pris. Men de är svårt att hitta.. Alla selar på hööks och såa affärer har ju bara fast brösta och det vill jag inte ha.. Dom selarna är inte bra då dom hästen inte kan röra sig lika bra i dom som en med en lös brösta sedan ska jag ha baksele, draglinor och fästa en svängel på vagnen du kommer allt vara komplett sedan och bekvämt för både mig och häst Men ja som sagt inte de lättaste.. Läder ska det ju också vara of course haha mycket krav :P Ne nu ska jag leta vidare.. Om någon har nå tips så hör av er :D

Höstbilder

Jag & Linda fotograferade lite höstbilder igår så jag tänkte lägga ut några av dem här och nu.. kanske kommer fler sedan men ni får några smakprov nu iaf får vi se hur de blir med resten :D
Svala var inte på sitt gladaste humör, om vi säger såhär hon är ingen linslus direkt hahaha.. Men vi fick några guldkorn af! Enjoy!
 






Länge sedan

Oj, nu var de länge sedan jag skrev men jag har inte ork och tid med det.. Jag har så mkt annat för mig men nu ska jag försöka få ner lite här..
 
Utomlandsresan skulle jag kunna hur mkt som helst om men jag summera de enkelt och kort med UNDERBART! Rhodos<3 Värme, bad, vattenskoter, god mat m.m. Ja, det var de hihi...
 
Har väl inte hänt så hemskt mycket här hemma.. Svala och jag har tränat på som vanligt tyvärr har hennes arga sida blivit värre.. Förut ffrusta hon och blev irriterad om jag korta tyglarna bara.. Nu Kan hon bli irriterad att jag nästan bara håller i tyglarna på henne och om jag ska få henne stå still då blir hon suoersur hahaha.. Jaja, jag hoppas det är en period bara eller som linda trodde att hon kanske är irriterad av flugor och att de kliar vilket för att hon är lättirriterad. Men träningen har trots de iaf gått framåt :D Har tränat mycket tölt, stanna, backa..
 
Har även beställt ett par boots från tyskland som jag har stora förhoppningar på. Knäppningen är typ slalompjäxspännen typ, praktiskt! Sedan ska det tydligen gå justera vikten från 240 till 140 om jag har fattat de rätt.. Längtar tills dom kommer..
 
Jag har även införskaffat mig en rockard :D Så idag så skulle vi hängde på vagnen och gå brevid och se hur hon reagera. hon är troligen inte inkörd men jag har tömkört henne en del och verkar inte bry sig nämnvärt om vagnen direkt. svänga kan vara kruxigt men hon fattade fort. dock köpte jag en sele av en bekant som var fööör stor så nu har jag ingen sele och inte råd att köpa ännu en sele så jag måste bli av med denn :( Så är någon ute efter en bröstsele i stl cob så kan ni få köpa denna för 500kr den är sparsamt använd. I fint skick!
 
Imorgon ska jag nog sätta fast vagnen och träna lite igen! Hmm, ja de får räcka nu ska försöka blogga mer.. Men hej så länge ;)
 
RSS 2.0