tråkig sak att berätta

men troligen kommer denna blogg läggas ner.. jag har för mycket annat runt mitt huvud nu och i mitt liv.. förhoppningsvis kanske jag kan återuppta denna blogg ngn gång.. kram till er alla

Tjohop!!

Hej, nu ska jag försöka kludda lite här :D
Jag har inte fått ngt internt än men de kommer så smånningom! Vi börjar iaf få odrning på nya hemmet.. Har varit ett kaos men kartonger i en veckas tid men nu så börjar allt få sin plats!

Jag minns inte vart jag var sist i bloggen.. Jag hade iaf tagit en ridtur med Linda.. En lång mysig fast Svala var pigg som vanligt! Testade hacket på henne men gjorde ingen skillnad men måste nog rida på henne själv på de för ge det en bättre chans! Efter de har jag inte ridit henne dock tränat en del i rundkorallen. Jag tycker vi har fått liiiite framsteg där. Hon vänder sig inte lika ofta utåt längre utan nu vänder hos mig mer mot mig men ännu inte att hon vill följa efter mig eller så. Detta är en bestämt dam med intrigetet! ;)

Idag hade jag träning för Lina! Hon fick testa rida ut med Svala! Ja, Svala visade sitt rätta jag! Men Lina är ju så pass duktig så hon fick henne att lugna ner sig och gi fint. Hon stressar ju upp sig så lätt Svala om man tar i henne! Fick se hur Lina gjorde och med hennes hjälp fick jag även testa själv! Åh det var riktigt kul nu vill jag bara rida igen och testa.. Vill komma framåt nu med detta. Jag ser positivt på detta.!

Har även köpt en PROB schampoo och olja nu inför sommaren! Nu är vi redo!

Ja de får vara för denna gång hoppas kunna skriva mera snart :)

Åh miss you!

HEJ!! Ursäkta min blogg är dötråkigt nog men jag är mitt i en flytt som tar ALL tid! Plus att jag har inget internet här ännu men de kommer håll ut! Saknar faktiskt att skriva och läsa min fina små kommentarer från er! Många av er är så himla goa! Ska skriva här och svara på kommentarer så fort allt blivit klart med flytt och internet!

:)

Över en vecka nu...

Nu har det gått över en vecka utan mina älskade fina hund och det går inte en dag utan att jag tänker på henne och hur jag ska göra... Jag ångrar att jag skaffade henne från första början för då skulle jag aldrig sitta här nu, men hur skulle man veta??

Mitt lilla spöke..

Ja vart ska jag börja?
Jag är mitt uppe i en flytt och därav mkt lite tid till allt.. Idag har jag varit igång sedan halv sex imorse.. Först jobba jag till 15.00 sedan var de packa och flytta grejer tills nu...

Men igår tog jag mig lite tid till att rida ut en sväng med Linda.. Hade köpt ett hackamore till Svala.. roligt och testa. Tänkte att hon kanske inte blev lika irriterad om hon inte hade ett bett i munnen dock kände jag inte mycket skillnad heller men de blir lite annat när man är i sällskap för Svala stressa upp sig så mkt då då inget hjälper då.. =/

Nja ridturen var väl inte så mycket att prata om.. försökte få henne lugnare genom att både låta henne springa, försöka göra one rein stop osv.. nja inget lugnade henne hon ville mest skritta fortfort i gränsen till trav.. och kom Linda i galopp ja då var de kört då var de bara släppa tyglarna och låta henne springa tills hon stanna..

Jaja, de är en träningsfråga de där.. de löser sig säkert.. Men jag önska jag kunde bara ta lite i min häst så skulle hon lyssna. typ att jag bara tog liiiite i tyglarna och använde sätet så skulle hon gå i ett långsammare tempo.. Ne träna träna blir det! Ska kanske anmäla henne till en liten distanstävling! Kan bli kul! De passar hon ju till hahaha..

Idag fick min snutta bli ett spöke och inviga sitt eksemtäcke.. Gaah jag hoppas de andra hästarna låter bli de.. Vet att den yngsta hästen är väldigt nyfiken av sig och vill undersöka saker.. hade Svalas grimma på backen och den tog han genast upp och kasta omkring och gnaggde på Aaaah!

Det var spännen överallt på de där täcket så jag vet inte ens om jag satt fast de rätt men det lär väl märkas imorgon om det sitter kvar *hoppas hoppas*

Ingen träning idag..

Blev ingen ridning idag.. Skulle träbat för Lina men vi ställde in det och tar de nästa vecka någon gång istället.. Just nu är de full fart med flyttning osv därför blir de inte mkt skrivande.. Saknar fortfarande min Java och idag när jag var ute så såg jag en lurvis hund jag "ååh är de java" men vid närmare håll så såg jag att de var en annan hund.. men just nu ser jag henne överallt..

Jaja nu ska jag inte gräma mig mer över de här o bloggen.. Jag har som sagt inte mkt att uppdatera med just nu.. Jo ja jag har beställt prob schampo och olja inför sommaren! Jag hoppas jag kan hålla Svalas eksem i trim nu... Jag är iaf beredd på de värsta! :)

Eksemhuva beställd.

Ja, nu har jag klickat hem en eksemhuva, inte direkt samma färg som resten av täcket men jaja den skyddar iaf.. Så nu är snart eksemoutfiten komplett.. ska blo probschampoo och flygspray sedan är jag nog redo för sommaren och eksemtime. Ska bli intressant och se hos mycket eksem svala får...
 När bör man börja täcka dom? Är de dags snart??

java min java

Ja, idag skulle jag åka förbi min kusins hus för att se hur java såg ut att må.. när jag åkte förbi huset så såg jag inte henne men när jag vänt och åkte förbi åt andra hållet såg jag min kusin och java ute på deras gård.. åkte bara förbi huset för jag ville inte gå in och träffa henne för jag tyclte det var för tidigt.. MEN blev inte som jag tänkt mig.. Java min älskade tjej så ju att de var mattes bil direkt och jag såg i bakspegeln att hon kom rusandes efter bilen.. Jahapp, då var de ju bara att stanna då! Lilla vännen..

Islandshäst bortskänkes vid snabb affär..

Ja, så hade det stått i Svalas annons om jag skrivet en sån idag! Tog en uteritt på tjejen och gaaaah, vad less jag blev.. ville skrika och gråta samtidigt.. Från början av turen gick de bra.. fick henne sänka huvudet och koppla av.. Red runt på skogsstigar m.m. MEN sedan blev hon pigg och då gjorde jag en one rein stop sedan fick jag hålla på så i en halvtimme kanske.. hon gav sig aldrig.. Eller ja jag gjorde en one rein stop och hon stanna och gav efter men så fort hon gett sig och jag släppte ut henne så börja hon traska iväg i fullfart igen direkt så då fick jag göra en one rein stop och så där höll de på hela tiden och jag ville bara grina.. till slut orkade jag inte kände att jag var för arg för att fortsätta.. Då red jag hem, besviken och less..

Hela ridturen var en one rein stop typ.. De som gjorde mig så less är ju att hon fattar vad en one rein stop är så så fort jag drog in huvudet så stanna hon och gav med sig MEN när man sedan berömde och släppte tyglar så var de full fart igen.. jaja.. måste träna för lina igen de går ju inte.. fattar inte vad som blev fel..

Före och efter...

Hej.. Nu har jag haft Svala i i lite över två månader.. Jag tänkte lägga ut en bild från när jag fick henne och en från idag!



Bild från samma dag som jag hämtade henne.. Tjock grå vinterpäls och kort man..




En bild från hur hon ser ut idag.. Fällt ur nästan all vinterpäls, fått en beigare färg och längre man..

Tömkörningsbilderna

Enjoy!

















Hjälp..

Hejsan,
jag har en undran. Jag har fått mitt akvarium sålt och har två små fiskar kvar i det. har dock ingen möjlighet att ha kvar dom och ska tömma ur akvariet idag. Jag känner ingen med akvarium och det känns taskigt att spola ner dom levande. hur sjutton gör man då? ska man döda dom på nå humant sätt och hur gör man de med en liten fisk? Hahaha känns väldigt mysko!

javas film

Klantarsel

Jag är så extremt osmidig när jag ska hoppa upp i sadeln så idag när jag skulle hoppa upp samtidigt som jag skulle ha svala lite böjd så hamna jag till och med bakom sadeln för hon började gå precis i upphoppet.. Oj vad vi skratta! Så tokigt de kan bli.. Jag behöver mer balans!

Tömkörning och Lina träning..

Ja, det är väl dags för ett gladare inlägg även om jag inte alls känner mig glad för 5öre..

Igår åkte jag och kolla när Linda tränade för Lina. Dom var jätteduktiga tyckte jag! Efter det fick jag låna tömmar och tömkörningsgjord av LInda och jag tömkörde Svala.. Linda följde med på promenaden med Elmo. Svala var duktig. Fjantade sig när de kom en bil men de var inte mer än så.. Sedan fick hon springa lite och matte med hahaha fy fan vilkjen dålig kondis jag har och jag hann ju inte med hahaha.. fick lite roliga bilder på de som ni får se sedan!

Idag skulle båda jag och Linda träna för Lina.. Jag var först ut och Lina gav mig tips på hur jag kunde få java lite lugnare. Istället för att stoppa henne som vanligt så skulle jag böja henne.. Fick böja henne på en volt sedan gjorde vi mkt "one rein stop". Hon blev mycket lugnare och det kändes jättebra! Hon är jätteduktig Lina! På vägen hem blev hon dock piggare och de var lite svårare att böja henne då efter landsvägen men ja jag var nöjd över träningspasset iaf! Riktigt kul. Ska träna mycket på detta nu! Här kommer lite bilder..































Don't feel good..

Nu finns ingen Java här mer.. Lämna henne igår! Den tokan började med att jaga kusins hönor haha.. typiskt min lillstrumpa de! Ja, de känns extremt tomt och jag tänker inte på mkt annat än henne. Ja, jag har ju Houdini kvar men de är inte samma sak. Jag tycker lika mycket om honom men han är liksom inte lika behändig att ha ute som Java var. Hon kunde jag ha lös nästan överallt, hon var otroligt lättlärd och följde mig på ridturer. Jag vill ha hela min familj. Javis har bott här hos oss sen hon var lillparvel och nu är hon snart 3år. Kände mig så elak igår när jag lämna henne hon följde mig till bilen vifta på svansen var glad och förväntansfull att hon skulle få hoppa in i bilen med mig och åka åsså fick hon inte de utan hon blev lämnad. De var hemskt!

Java som liten..







Houdini snart 4 år gammal..

Linnea henriksson

Kära Alice, vän Får följa med dig hem

Vill inte tro på det jag ser
för du är värd så himla mycket mer än han
som struntar i dig när du är dig själv

Men sagan får ett lyckligt slut, ikväll

För du, som innan var blind du ser sånt,
vi andra, att du inte får falla,
du står stadigare än alla vi som ser,
på hur du du vänder, du ler du andas, du tar ett kliv fram, ett till mot ditt nya liv
Kanske fånigt att säga men jag har aldrig vart så stolt

Linnea henriksson gör så fina låtar! Detta är hennes sedan som spelas mkt på radion.. Gillar den! Lyssna gärna!

Filmklipp

Lägger in ett till filmklipp på Java som jag filma idag.. Tycker hon är så rolig för hon har lärt sig att beronde hur jag har armen vilket håll jag kommer kasta leksaken. Hon har liksom lärt sig min kastteknik. sträcker jag ut armen åt vänster så kommer jag kasta till höger och då hoppar hon till åt höger och gör sig beredd.. Hon e så sjukt lättlärd. hon läser av en henne tiden och lär sig av de!

Hjärtat är tungt...



Imorgon flyttar min älskade hund.. Det gör så fruktansvärt ont.. trodde aldrig i min värld att de skulle kunna vara så hårt.. Hårt förstod jag men inte såhär.. Blää känner tårarna i ögonvrån men vad göra!?

Hon ska bara flytta till min kusin ett tag just nu men vet inte vad de kommer bli i framtiden.. Jag har så svårt att släppa henne.. Min drömhund, mitt allt!Älskade fina trogna Java.. Vad blir jag utan dig? Tom troligen.. jaja så är livet.
Även om jag älskar Svala så känns det som tiotusen gånger lättare att sälja henne. Även fast hon är underbar blir de inte lika personligt som en hund.. ne fyy..

Hur har ni klarat av att göra av med erat djur?


Här är en video på Javisen! 

Sorglig


Uscha sorglig muskvideo.. Och hunden påminner så mycket om min egna hund Java hur den beter sig.. Sådär jättelojal och trogen.. ne fyyy..

Vilken mumsbit!

Låter bilderna tala..

Jag är sjuk och orkar inte skriva så ni får nöja er med att se lite bilder från igår! :)











Snökaos!

Oj vad trött jag är Znaaaark! Och sjuk också.. ne bläää..
Red till plan idag och red med Linda. Ja de gick ju dåligt ;) Svala blir så stressad av en annan häst plus att hon är så känslig så när lindar smakar till sin häst så vill svala fara iväg som ett krutpaket! :P Ne så jag gav upp de och hoppa lite :P og lite rat som fanns i en majbrasa och gjorde hinder av :)

Sedan ville jag att hon skulle hoppa över en bänk hon väja för den flera gånger men TILLSLUT så hoppa hon över.. Glad bleb jag och tog ett ärovarv :) Hoppas någon bild som Linda tog blev bra... Vi hade våran lila outfit idag nämligen :D

Påvägen hem så blev de snökaos.. De bara vrääkte ner och på några få minuter hade jag fulla sadeln med snö hmmpf!? mindre trevligt... Jaja, nu ska jag vila mig har varit en stressig dag men hundbad,ridning,jobb m.m. ni får hålla utkik efter bilderna!

Kan de stämma?

Jag hitta hos relationproffset.. http://relationsproffset.se/2010/11/11/killar-som-inte-gillar-djur-ar-inga-killar-att-ha/ Jag tror att det kan stämma i många fall..

Movietime

Style a horse

Idag fick Svala sig en rejäl omgång med borsten igen.. mycket päls även denna gång, puuuh ska bli skönt när allt är borta! Jag blev även sugen på fixa lite med svans och man.. Blev en inbakad flätta där bak och gjorde ett försök på knoppar i manen man gav upp när mitt tålamod inte stod ut :P tjock dubbelsidig man.. Får hoppas manen kan växa ut lite så kan jag göra en "ardennerfläta" på henne :)

Blev en mysigt uteritt sedan.. Mest lulla omkring bara.. Var riktigt mysigt! Hon hade lika mycket energi idag som hon brukar.. De är så roligt att se för från marken ser hon så lugn och behaglig ut men när man sitter upp då blir de en annan häst! :) Love her..

Har även köpt senskydd av en tjej som jag prova på Svalis idag! Dom passade bra.. ser ju inte så snyggt ut på hennes grova ben men de är desamma..

Jag gör som vanligt nu och låter bilderna får tala för sig själva!







Dagens pälsskörd!!

RSS 2.0