Jippiii...

Idag fick jag mitt täcke och mitt sadelöverdrag.. Det såg himla fint ut så nu hoppas jag att det passar.. Ska åka till Svala imorgon och testa *hoppas hoppas*

Jag och Linda tog en promenad med hundarna och Svala i söndags här kommer 3 bilder på Svalis..


Svalisen men sin nya reflexgrimma..


Grimman reflekterar.. Bra om hon smiter från hagen..




För övrigt har det inte hänt mycket idag.. Jag har bara jobbat, laga mat och sådär... De vardagliga dvs...
Ingen som hade tips på vad det kan göra att Svala tappar så mkt päls.. Kan de vara så att hon redan börja fällat?

Kvällstur..

Nyss hemkommen från en kvällstur med häst och hund.. Blev en kort BARBACKATUR!! Jag som inte kan rida barcbacka pga min otro,igt dåliga balans.. Jag tror svala kände de för hon ville gärna kuta iväg med mig fick svänga in henne i snödrivor för att få stopp flera gånger då jag inte har någon vidare kontroll när jag stutsar runt..

Gick bra att ha med hunden också kändes jättekul! Myste och gosa lite med Svala i stallet sedan och borsta...

MEN min höst tappar mycket päls onormalt mycket päls.. du bara yr hår om man tar i henne.. Någon som kan veta vad det beror på?? brist på något? Hon kan väl inte börja tappa vinterpälsen nu eller??

Boxskylt



Jag har gjort en egen skylt jag tänkte sätta på Svalas boxdörr! En enkel liten skylt.. Men mkt roligare men en skylt.. Blir liksom lite mer personligt tycker jag!






Bildbomb!

Här kommer lite bilder som Linda tog på mig i lördags när hon följde med och fota mig och Svala :)

























/Erica

TRÖÖÖÖTT

Oj oj oj oj vad trött jag varit idag ble  inte många tommars sömn i helgen och det tog ut sig idag.. Visste inte hur jag skulle klara av arbetsdagen utan att somna fy vad hemskt de var.. När jag kom hem så hade jag fått en avi där det stod att mitt tegntäcke till Svala kommit. Fort till affären men när jag kom ditt läste jag lite noggrannare på lappen och då stod det att paketet kunde hämtast ut tidigast den 1/2 efter kl 16:00 :( snacka om besvikelse..och inte nog med med var de en ursäkta ordet "kärring" som smällde upp sin baklucka på min bil.. Visst jag har inte vaärldens vackraste bil men så gör man väl ändå inte..

På vägen hem fick jag sladd så jag stod med sidan av bilen mitt på vägen ha ha ha inte min dag helt enkelt.. Fundera på om jag ska orka åka till Svala ikväll eller inte.. Fy fan de är ju så tråkigt att det är mörkt när man kommer hem. Det piggar ju inte direkt upp en..

Ne nu ni ska jag äta tacos, tjenixen!

Delta i bloggtävling..

Jag vinner aldrig något men testar min lycka ändå i denna tävling då jag så gärna vill ha ett lila schabrak..





Louiseoden.blogg.se

Ridning, fotning och gullig vän..

Igår så åkte jag och hämta min vän Linda som skulle sällskapa mig i stallet.. Först skulle hon ge mig lite tips på att fånga Svala i hagen.. Linda gick in i hgen och skulle visa hur man kunde göra.. Ja vad händer hon står still som ett ljus för Linda ha ha ha.. Kan varit för Linda var ny men ändå så typiskt.. Men Linda berätta och visa lite hur jag kunde göra.. hoppas jag få till de :)

Efer de tog vi in tjejen i stallet och gjorde iordning henne för en ridtur.. Linda skulle ta lit bilder på är vi red.. sagt och gjort red ut en sväng och Linda plåta.. H lite bilder jag ska lägga in men dom ligger för tillfället på andra datorn.. Svala var nog less på våra fotoförsök efter ett tag men santidigt tyckte nog hon de var lite roligt..

Jag såg idag när jag gick in på min mail att gulleLinda gjort förslag på massa olika headers åt mig..Fyy vad gullig hon var hi hi.. Där har hon suttit och knåppa iop åt mig och alla var jättefina så de var svårt att välja men blev denna.. Tyckte de var rolitgt tänkt med den där svalan i hörnet ;) Tack Linda du e bra söt du!!

Shopping



Igår åkte jag & min sambo till sudsvall för att storhandla mat.. Jg passa på att gå in på hööks för att köpa lite hästsaker :) De blev, grimma+grimskaft, lite lädersmörj, tyglar, ett nytt bett, borste och boots..

När jag sedan kom hem och var klar med alla övriga sysslor så pasa jag på att smörja min fina och sköna sadel och även tränset så u är de som nytt som man bruka säg.. Mjukt och let, yummi! Nu ska jag snart till Svala och iväg på en liten ridtur ska bli riktigt härligt!

Täcket..


Detta är beställt.. Love love..

HELG!

Igår tog jag en ridtur med min Donna! ojojoj vilken fart hon har.. Hon tog en rejäl rusningsgalopp och stoppsträckan var bra lång.. min rallytant :)

Hon är riktigt riktigt känslig min dam! Det gillar jag med henne.. Ja jag tycker riktigt mkt om hästen.. Jag har även fått kontakt med en gammal ägare av Svala vilket är jättekul. Det visades sig att hon hade kvar ett 3årigt föl av Svala som heter Sveifla (tror de stavades så).. Det visade sig att Svala har tex att varit svårfångad i hagen.. Hon berätta att de brukade bvara lättare på sommaren!

Jaja, ridturen igår var iaf toppenmysig.. Jag passade även på att beställa hem ett svart fleecefodrat regntäcke till damen och fleece sadelöverdrag till min kentaur sadel.. Senare idag ska jag och min sambo till S-vall och storhandla mat så då blir de nog en sväng in på hööks också.. Har hel shoppinglista till Svala :) Men Reflexgrimma står i topp sedan grimskaft och massa annat krafs.. Ska även köpa lite tvålar å så för lädervård så jag kan ta hand om min utrustning.


En bild från gårdagens ridupplevelse...

Brrrr...

Brrrr, vad kallt de blev nu då -22 stod de på termometern nyss.. bläää.. inge roligt... Dock en annan sak som är rolig är att jag fått kontakt men en av Svalas förra ägare som haft henne i 8ÅR och har även ett 3-årigt föl av henne.. åååh.. Ska bli så kul att höra allt hon har att berätta om svala.. Åh hade önskat jag hade kunnat ta ett föl av henne i framtiden men hon börjar ju bli för gammal men hade varit så roligt.. Aja drömma kan man alltid!

Man hinner fundera på mycket när jag sitter i traktorn och jobba och nu har jag funderat på
saker jag vill göra med Svala förutom att allmänt lära känna henne nu osv..

*Träna parelli.. Jag tycker de är sp coolt att få en sån kontakt med hästen..

*Köra in henne.. Vore jättemysigt att variera ridningen och markträning med att köra lite ibland..

*Sedan vill JAG lära mig AV Svala att rida islandshäst och gångarten m.m.


Lite sånadär små mål jag har.. Gud man vill bara börja göra allt på en gång.. måste hejda mig! En sak i taget Erica :)

Nu längtar jag efter hööks nya kollektion ska komma ut på hemsidan är så nyfiken vad de ska ha för smaskigt! Har en hel lista på massa saker jag bör köpa men man får ta de lite pö om pö...

Ne nu blir det duschen och sedan ut med hundarna, Adios!

Träns...

Jah har hittat två träns jag är sugen på till svala.. Jag gillar inte hennes nuvarande träns så är sugen på skaffa ett nytt åt henne. Färger jag är inne på åt henne är LILA, brunt, rött eller rosa... Lila gillar jag men svårt att få tag på.. Brunt är en av mina favoritfärger men tycker hon skulle passa bra i både rött och rosa också..

Detta har jag kolla på iaf..



eller


Yammi...

Bilder från promenaden igår..







Två bilder från gårdagens promenad :)

På första bilden är det Svala och Java
och på andra är det Svala och Houdini..

Promenad...

Idag tog jag med mig min hundar Houdini 3årig whippethane och Java 2årig australian shepherdtik till stallet..
Jag tänkte ta en promenad med allihopa...

Men min tidsplanering gick inte som planerat då det visade sig idag att Svala var svårfångad.. Hon lät mig bafra komma någon meter i närheten av henne sedan stack hon. Jag hade inte tid idag attvänta på få tag på henne.. Så jag hämta foder i i en hink och skaka.. Hmmm, det funkade inte så bra.. ljudet från hinken verka få henne att springa mer ungefär som jag smackat åt henne eller något dock blev dom andra pållarna väääldigt nyfikna ha ha.. dock fick jag tag på henne till slut med lite lockande och övertygelse och att lååångsamt små stge i taget närma mig henne..

Dock fick de bli en kortare promenad så jag ska hinna med då jag ska jobba också.. Men de var kul att komma alla tre. Hundarna verka inte bekomma svala ngot förutom ibland när Hodini kom i sin racerfart bakom henne men de var ju förståligt vem blir inte rädd när den dåren far fram..

Hejade på en karl som tyckte jag var duktig som kunde hålla reda på alla tre.. Hade houdini och svala i koppel/grimskaft och Java lös.. Ja, det var en riktigt mysig promenad.. men nu blir de träning av att fånga Svala i hagen.. Alla tios är välkommna.. NU ska en annan åka och tjäna ihop slantarna så jag fö alla min djur och mig själv.. hade!

1:a ridturen, wonderful!

Mmm, lovely! Idag tog jag min första uteritt på Svalan och jag kan bara sammanfatta det wonderful..

Okej jävlar anama vilken rallytant jag köpt mig.. Man kan aldrig tro hon är 21 år fy fan vad hon spatserade fram. Hon var riktigt pigg och fin..

Här kommer en liten utvärdering av ritten men börjar med en sammanfattning av att varken en ryttare eller häst blir någonsin blir fullärd. Jag började att ta in henne i stallgången och borsta och greja. Och där kom en första grej som jag måste träna bort, Svala var nämligen väääldigt otålig att stå i stallgången. Så länge man greja med henne dvs borsta och greja så gick de bra men fick hon stå still själv en liiten stund medan man tog på sig hjälmen eller gjorde ngt annat så viftade hon irriterat med svansen och trampa runt men som sagt en träningsfråga bara..

Sedan började jag ridturen med att gå med henne från marken och längs vägen osv För att se hennes reaktion på trafik m.m. Sedan hoppa jag upp och de var mkt halvhalter som gällde men efter att ridit en bit så börja de släppa lite och man kunde rida henne på lösa tyglar.. Hon var så söt för hon var som en liten hund och gick med mulen i backen för att lukta på alla dofter :)

Jag kan iaf säga att hon är extremt trygg vi stötte på skotrar, barn som åkte pulka efter skoter, lös hund, skällande hund i bil, skidåkare, folk på promenad, bilar m.m. Och inte en ända gång reagera hon utan hon skritta på som vanligt! Vilket är väldigt skönt! Då kommer jag troligen kanske kunna ta med mig Java på ridturerna så jag kan slå två flugor i en smäll.

Dock en annan grej som jag märkte som jag måte träna bort är att hon reagera på ljudet från karbinhaken. Då börja hon trilskas lite och gick runt å så.. MEN MIN tanke är att hon har förknippat ljudet får haken att hon blivit fri tex när man släppt dom i hagen å så.. De är kanske därför hon gjorde så.. Ja ja jag vet inte men de är sånadär småsaker som de är bara träna träna träna :D

Men de bvar en otrolig mysig tur och tror vi var ute braaa länge och jag känner redan att detta är en häst jag kommer gilla väldigt mkt, allt känns bara så rätt!









Min lilla mammut på tur!

Välkommen Svala frà Drangshlid

Jaha, då har jag startat ännu en blogg... Är detta kanske min tioende blogg tro? Har en tedens att skriva ett tag sedan sluta men ska fööööörsöka uppdatera här ibland...

Igår åkte iaf jag, sambon & min vän Linda till slätterne gård för att hämta hem min första egna häst.. En musblack islandshästdam på 21år.. Allt gick bra lastningen gjordes på någon minut och sedan var det bara bege sig hemöver igen...

När vi var framme släppte vi ihop henne med två unga isiskillar.. I hagen hände de inte så värst mkt.. killarna var nyfikna på deras nya tjej men svala gick bafra ifrån dom och blev för för närgången kunde hon skria till lite och sparka men nå mer var de inte... Kan ju meddela att jag höll på frysa sönder mina fingrar när jag stod och övervaka dom.. Brrrr...

Vill också säga att dom på slätterne var väldigt trevliga och hjälpsamma människor all credit till dom!

Nu är en ny dag och ska jag strax åka till min lille dam och se om hon överlevt natten i sitt nya hem.
Ska bli riktigt spännande förhoppningsvis kanske jag träffar Åsa där också så jag får lite sällskap..
RSS 2.0