Utomlands

Vill bara skriva att imorgon åker jag till rhodos och blir borta en vecka! :) Så inge mer uppdateringar hör kommer de blir.. Men sedan har jag nog massa spännande att skriva om :)

Barfota..

Som rubrikern lyder barfota! Idag åkte skona av på Svala de var väääääldigt slitna oj oj oj.. Och inga nya åkte på :D
Ne hon ska få testa gå lite barfota nu får jag se hur hon ställer sig till de. Själv åker jag ju utomlands på onsdag så blir vila i en vecka nu så de blir nog skönt för henne. Då kan hon få bekanta sig med att gå utan skor i lugn och ro :)
 
Red ett pass för Lina idag också.. Fick lite bra tips där med tölten.. Hon behöver mycket eftegift och bekräftelse min dam annars blir hon bråkig och tvär :) Ne de var kul, hon gick fint. Lina fick även testa lägga pass på henne. Ååh kul att se andra rida sin häst och få se vilken kapacitet sin häst har. Hon Fick till en fin passläggning och passen har hon där.. Vi måste bara träna upp den lite! :)
 
Sedan hitta jag en skitsmart grej när jag surfade på nätet som jag ska beställa till Svala nästa sommar. Ett typ ridflugtäcke :) Smart svala som blir lite irriterad av flugor.. kan vara bra att kunna använda ibland när man rider om de är väldigt mycket kusar..
 
Såhär står det om de:
 
Amigo flugtäcke / träningstäcke inklusive halsdel i extremt lätt och svalt material med innovaiv design. Håller flugor och knott borta vilket ger en lugnare och skönare ridning.  Även bra som uppvärmningstäcke.
Enkelt att sätta på och ta av. Snabbfästande kardborrrefästen. Ögla på luvan för att fästa i nackdelen på tränset. Utskuren passform för att passa runt sadeln, samt runt ryttarens ben. Extra rymlig halsdel för att hästen skall kunna  sträcka på sig i lång goch låg form vid träning.  Kan användas med eller utan halsdel. Relexband. Bra skydd för känsliga hästar.
 
 
Smart grej, eller hur? ;)

Ett inlägg om hästrallyt

Ja, jag var med på någt som kallas för hästrally det är en typ distanstävling där vi red nästan ca 5,5mil uppdelat på två dagar. Dagarna började med veterinärkoll sedan kollade dom utrustningen innan start.
 
Under vägen fanns det olika delmoment som kunde vara allt från att backa i 90graders vinkel, till kasta saker i hinkar eller springa över presseningar.. Jag red med en tjej som heter Linnea och har en haflinger vi var väl inga mästare på dom där momenten. Dock kom vi först i mål dag ett med våra pigga hästar :D Dock hade inte de någon betydelse vilket jag tycker är bra annars hade nog folk kunnat ridit sina hästar för hårt. Det fanns ju en tjej där som vi tyckte pressa sitt vamblod lite väl men jaja.. Man serverades även lunch under vägen... Första dagen hade vi tyvärr lite halvtaskigt väder =/
 
Efter ridturen dag 1 så var de maskerad prins och prinssesa var vi och ävenhär kunde man vinna oc h samla poäng. Vi sov i hästtransporten vilken gick helt okej men ingen lyx direkt haha.. lukta kaninbur tyckte jag :P
 
Dag två var vi leta sega eller ja jag mådde hyffsat men Linnea hade träningsvärk så de blev lugnanre denna dag. Den som samlat mest poäng på delmomenten under dagarna vann hästrallyt. Jag och Svala kom på 14:e plats av ca 50 starande i ridklass så vi var jättenöjd. Ja de delades in i rid och körklass man kunde även köra vilket såg supermysigt ut. Linnea var sugen på göra de nästa år för självklart gör vi om detta.. Det var en ny erfarenhet och skitkul! På kvällarna sjöngs de och spela gitarr av några andra som bodde där. mysigt var de.. Ja e med vi var ju parkerade brevidhagarna typ ca 5 meter från hagen så man såg ju sin häst de första man gjorde när man vakna hur mysivt är inte de?
 
Ja herregud jag skulle kunna skriva hur mycket som helst men ni får se en ihopklippt film istället från tävlingen!!
 
Enjoy!
 
 

Flugspraysmedel

Ja, Nina frpga ju efter mitt recept på hemmgjort flugmedel. Ärligt talat har hag inget recept utan blandar på må få.. Men vi kan ju börja med ingrediserna.

Detta behövs:
Äppelcidervinäger
Vitlök
Timjan
ev lite såpa.
Vatten

Ja, då tar jag äppelcidervinäger som med fördel köps på Willys då det finns superbilligt där. Häller de i en kastrull sedan häller jag i vatten beronde hur stark jag vill att de ska bli men jag brukar väl blanda hälften hälften för att dryga ut de.. Men de där är olika en inte för mkt vatten. Sedan tar jag en påse timjan och ca 1-2 klyftor vitlök och kokar ihop de i ca 30-40min GLÖM INTE fläkten det kommer ändå stinka i kåken så det räcker ;)

När de kallnat kan jag om jag vill med fördel blanda i en liiiten skvätt såpa men inget måste funkar bra utan också tycker jag :) Sedan är det bara hälla upp i sprayflaska och duscha din häst.. Kom ihåg att din häst kommer lukta äppelcidervinär så spraya hästen de sista du gör innan då släpper den i hagen :)

Hoppas de funkar.. Som sagt jag blandar olika på måfå gö det som känns bäst.. Tycker denna srayen funkar skitbra! Dock använder jag mig av köpt flugspray med. men tycker denna är jättebra och mkt billigare är köpa "riktig" flugspray..

Hoppas ni får till de och att flug och fä håller sig borta era hästar! :)

Kvällstankar..

Ja, nu när jag surfar runt bland bloggar så slår det mig.. Dom flesta hästbloggar som är storre så är de alltid två eller fler som bloggar i sama blog.. som ishestarna, teamLS, dressyrmupparna m.m. Varför är de så tror ni?
 
Är det kanske att det blir fler inlägg per dag eller kanske flear olika åsikter och tankar om saker och ting.. Ja, det kan ju finnas massa olika skäl. Konstiga funderingar man har ibland.. 
 
Vilken är eran favvoblogg..
 

Bjuder på mig själv

Ikväll satt jag och kolla igenom gamla bilder och tänkte bjuda på en gammal bild på mig.. Är på fest ca 17år och nördig somman var redan då så läste man hundtidningen "vovve".. på en FEST.. herregud haha..
 
Från vänster: Michelle, Jag och Elin..

Framsteg

Oj, tänk att något man tragglade med ridturen innan kan ha släppt tills nästa tur.. Så var de idag.. Sist jag red Svala bråka vi rejält om att jag skulle kunna ha tygelkontakt utan att hon ska köra upp näsan i vädret. Jag tyckte att bråket inte ledde till något men nu verkar det som när hon fått stått och funderat i hagen och vila så har de släppt för idag var hon superduktig de blev ett såntdär halleluja moment! :) Jippi eller nå haha..

Vo träna lite tölt men blev mest träning på passen nu.. I ärlighetens namn vet jag inte om de jag gör är rätt men hon passar iaf och jäkligt fort dessutom :) Jag nöjer mig med superkort sträka då hon inte är tillräckligt stark än och faller lätt i galopp men hon gjorde bra ifrån sig tjejen och som vanligt blev hon tyngsvettig..

NU har jag även hittat ett par boots jag vill ha!! :) Ett par boots med snabb och enkel spänning OCH man kan tydligen justera vikten på dom från 150g till 240g hur bra är inte de?? Ska beställa de så fort som möjligt men dom finns inte i sverige men de ska nog inte vara nå problem!

Ja, de var allt för denna gång.. Tjingeling! ;o)

Tröttis..

Oj, vad trött och seg jag är e skallen idag.. som kola haha! Bläähää.. Allt går tungt att göra.. Bädda rent, städat m.m. Men fått lite gjort har jag och snart bär det iväg till hästen.. Flugmedlet är klart också skönt! Ska dona iordning allt för på tisdag åker jag upp till umeå! Och på onsdag bär de iväg till Rhodos wiho! Det ska blir fruktansvärt roligt. Men som sagt ska fixa klart lite innan de. Svala ska fe en rejäl genomgång med duschen och insmorjningar och allt! Sedan ska jag visa Viktoria vart flugmedlet till Svala är så hon kan spraya svala om hon har vägarna förbi :)

Blir nog en tur på Svala idag också igår fick hon stå tjejen men idag blir de motion på schemat. Skönt att solen inte strålar för mycket. så de blir sådär tokhett! Nä det är väl dags att sätta fart! :)

VIKTBOOTS

Någon som har viktboots till salu!? Isf är jag intresserad. Helst top reiter men även gboots. helst 240g..

EC Hand

Detta vore något de kanske.. vore kul att testa. tänk vad mkt knas de finns :)
 
 

Snabbinlägg

Idag blev det inget besök hos Svalan istället har jag varit till Sundsvall och skulle hämta ut nå grejer till sambon och samtidigt så sprang jag in på hööks en snabbis och köpte flugspray och sånadör gummiringar man sätter för att bettet inte ska åka in i munnen på hästen då det gör de på Svala ibland.. Sedan köpte jag äppelcidervinäger på Willys så nu är de full kokning av eget flugmedel också vilket jag tycker är bäst! Billigast och bäst resultat. :)

Har även gjort en beställning på rosa självlysande boots på 120g skyddsboots och ett JUVERSKYDD!!! Det var på tiden Erica! Jag har tänkt gjort de länge men inte fått fingrarna ur r***! Svala är så himlans biten på juvret. Hon är värst angrippen så detta ska bli kanon. Tog storlek Small hoppas de passar =/ Jag har ju ingen aning vilken storlek hon ska ha egentligen.. Skulle kanske tagit medium.. Ja vi får väl se.. Imorgon blir e besök hos pållan igen.. längtar till att få träffa henne igen tösa min!

Movietime

Här kommer från igår.. Ja de går ju inte bra alla dagar.. Men de går inte ta miste om när Svala är missnöjd :) Idag hoppas vi på en bättre dag!
 

Inte min dag

Oj oj oj nej denna dag har inte varit min på många sätt och vis.. Jag måste gjort gud nå ont eller nå.. Och eftersom allt annat gått dåligt så varför skulle inte ridningen gå piss? :)

Ja, jag skulle rida Svala igen på de andra bettet men idag var hon inte på humör.. Ne och varmt var det och broms överallt som retade upp henne och sedan en matte på ryggen som kräver massa nej sa Svala.. herregud vad sur hon blev.. bilder och film kommer på de sedan :)

Men alla dagar kan ju inte vara bra dagar heller.. imorgon är en bättre dag som jag brukar säga hihi.. och snart drar jag utomlands wiiihoo. det blir kanon de!! Så skönt..

Tack mammi att du hjälpte mig med fotograferingen :)

Två ritter på en dag

Idag blev de två små turer för Svala. Först kom en tjej och skulle provrida Svala lite för jag funderat på en medryttare utifall jag börjar jobba igen, Då jag vill ha henne igång regelbundet. Det gick bra för tjejen. Hon hade inte ridit på flera år men hon ska ju bara  lulla runt på Svala träningen står jag för.. Jag gick med Houdini och upp för världens backe.. Jag blev helt slut! Haha kondis, ehh ne! :O
 
Sedan på kvällkvisten var jag till Svala igen.. Först träna jag henne lite från marken olika ting.. Efter det slängde jag på sadeln och tog på tränset och denna gång testa jag jaktkandaret de var länge sedan nu och jag säger bara WOW. Vilken effekt och vilken skillnad jämnföt med förut. På den tiden hon var het ;) så kunde jag inte rida på jaktkandaret då hon bara blev arg och stressa upp sig mera. Så jag har tänkt sälja det men nu när jag testa det så gick hon skitfint på de. Visst blev hon lite irriterad ibland men de var mest för att det inte blev lika lätt att bråka :)
 
Ojoj hon krökte nacken som hen hingst kändes som jag satt på en häst som på videon :P Haha men riktigt så var de väl inte men det kändes så. Så nu ska jag ridit lite på de där ibland när jag ska träna glad att jag inte sålde de. Men som sagt jaktkandar är ett milt "skarpt" bett. så man måste vara mjuk och fin i handen men det är jag och om jag säger sådär. du behövde inte ta i hästen hon böjde huvudet och gick fint bara hon fick bettet i munnen typ..
 
 

Bilder på gångartsträning

Gaaaah, hade ju skrivit ett inlägg här men de fösvann tydligen..  Nu är klockan för sent men här är lite från dagen då Linda fota mig.. Lite hur Svala går nu.. I Tölten vill hon gärna köra upp huvuet och där är Linda på mig hela tiden men tyvärr blir de mkt bråk mellan Svala och mig där och det är inge roligt. tar jag i henne och driver och försöker få ner huvudet så pullar hon med mig eller så vill hon börja stegra.. Ja där har vi en pnukt vi inte kommer överens men båda är tjuriga men där håller inte mitt tålamod tyvärr blir sjukt irriterad när hon tar sina muskler och drar tyglarna ur händerna på mig.. Blää..
 
Fundera även på köpa viktboots till henne då hon kan bli lite passtaktig ibland.. Mkt med min ridning men kanske kan hjälpa oss båda lite.. Har läst massor som sagt att de är bra med lite tyngre vikter fram på hästar som blr passaktig i tölten :)
 
Ajja, nu blir de natti natti för mig, Godnatt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wiiie, så lutar vi med lite race/bus galopp! :)

Bilder på hopnningen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, Visst har min pålle en bra hoppteknik hahaha :P Ne det var inte lätt att hoppa henne igår hon ville bara att dra mot Bitter och Linda... Därför blev de mest tok med allt ja ni ser ju själva :D Men vi hade det kul ändå! Det är ju huvudsaken haha...

2:a turen med Linda & Bitter

Snabbt och kort inlägg kommer detta bli..
Idag blev det en tur med Linda och Bitter igen... wiee kul med sällskap! Blev en mysig liten tur! Hoppa lite hinder i skogen också.. Jag som inte brukar bli feg blev lite för feg då jag tyckte hindret var högt haha.. Linda vad snäll och tog lite bilder åt mig på mig och Svala! :) Kul att ngn kan fota ibland..
 
Svala var duktigt dock blir hon väldigt sur och arg om man kortar tyglarna och driver henne.. då vill hon nästan bara bli av med en, surpuppan! Men hon har blivit så fin min häst.. annorlunda men på ett positivt sätt!
 
Bilder kommer nog imorgon så håll utkik!

Ridtur tillsammans med Linda & Bitter

Idag tog jag en ridtur med svala och Java.. Vi Fick även sällskap av Linda & Bitter.. Lindas Bitter är sååå vacker en STOR svart häst.. supertjusig!! Det var kul att få sällskap också.. rider ju annars mest själv vilket har blivit tråkigt på sista tiden så man drar sig för att åka och rida ibland,..
 
Det var en rolig tur.. Linda gav mig tips hur jag skulle tölta bättre på Svala.. Njaa gick sådär för mig haha :P Jag och Svala bråka en del och jag kände hur mitt tålamod tog slut.. Vi kan vara lika tjurig jag & Svala. Men galoppen är fin  och traven är också bra men skulle vilja att hon länger på steget mer men det kommer.. :)
 
Idag åker min kära hund till min kusin igen. känns rent åt helvete.. blää.. Jaja that's life bara acceptera det! =/
 
Detta täcke är jag sugen på till Svala är det inte ngt som har ett sånt till salu?
 

En ridtur med min vovve..

Idag fick Java följa med på ridturen. Hon är så lättsam att ha med sig till häst. springer inte bakom hästen hela tiden utan håller sig på avstånd och hon är väldigt lydig så hon kommer på en gång jag ropar så de är jättekul! Synd att hon åker hem imorgon!! Baaahaaa :,(
 
Jaja, ridturen gick iaf bra. min häst har blivit så himla annorlunda. hon har blivit riktigt härligt att rida oj oj oj.. Galoppen är jag stoltast över förut rusa hon bara fram med huvudet och sedan full fräs.. Nu kan hon ta kortare galopp och gå mer på tygeln! Ja de är en fröjd att rida henne jämfört med innan!! Och sådär lugn och fin blev hon efter vi var på hästrallyt. men när jag var där så fick hon massage av en massör i ca 20minuter.. kanske släppte de lite spänningar där vad vet man :D
 
Ja, en toppentur var det iaf.. Efter ritten blev det blåbärsplockning jag och java plocka ca 3 liter blåbär och mer ska vi plocka framöver tror jag! :)
 
 
Hemmagjordblåbärssylt...

Movietime

Slänger upp err klipp på våran utveckling i ridningen. Nog för att den är väl inte så stor men lite skillnad är det ju.. Tölten är väl kanske lika men traven tycker jag hon går finare även fast hon borde länge steget men de är inte huvudet bland stjärnorna iaf och hon är ju mjukare och behagligare vilket jag tycker man ser.. enjoy!
 
 

ÄLSKADE KÄRA

HUND!! Är hundvakt åt min egentligen egna hund som bor hos min kusin då jag kan ha henne hemma :( Såå sorgligt men nu är jag hundvakt och så glad att få umgås med henne igen.. Jag har undvikit att träffa henne då jag tkr de är för smärtsamt men åh hur ska jag kunna lämna igen henne? Fy fan de är so  ngn skulle ta ens barn ifrån henne, jag vill bara skrika.. samtidigt älskar jag min sambo så fasligt mkt så jag vill inte lämne honom. Han är ju mitt allt.. Men ja de är ju min hund med.. gaaah..
 
Jag och min kära pojkvän när allt som som perfekt..
 
 
 
My lovely dog..

Regn blä blä blä

Jahapp, Nu har min tidbegrämsad anställning gått ut :( Usch, fy och blä.. Jag HATAR att  vara arbetslös.. Jag blir bara orolig och kan ine slappna av.

Jaja, har iaf försökt tänkt lite positivt att jag kan ju rida mkt men vad händer jo det REGNAR! Jag är så less på detta väder nu men vet ni vad!!? ;) Den 22 Aug sticker jag och en vän till Rhodos tror ni jag längtar lite eller? Vi ska bo på de vackra dionysos hotel.. Åh 22a nu tack...

 

 

För övrigt red jag Svala igår och andra gången i den bomlösa.. Fortfarande ovant men de går bättre.Det gick bra att rida ´Svala igår. hon är toppen. Om manska ha något att klaga på så kan de vara denna strävan att hon ska hem hela tiden som är tråkigt. Så fort vi rider förbi en väg som hon vet leder tillbaka så ska hon in där.. Hon är nog lite lat min Donna plus att äta är roligare :)

Men det gör inget för övrigt är hon bara bäst!!

Fjällen

Ingen uppdatering har det blivit då jag varit i våran fjällstuga i Ljundalen :) Blev en hel del fiska. Idag fiskade jag från åtta imorse till ca tre-fyra.. Jag fick 2 fina öringar hihi.. Var en mysig liten minisemester eller vad man ska kalla de. Men nu är jag åter hemma!
 
Imorgon ska jag till Svala igen. Då blir det en ridtur. Ska bli kul.. Har blivit så roligt att träna henne nu. Sedan hon blivit lugn så har allt blivit så mycket lättare och roligare
 
 
 
En rolig bild på min primadonna! Koll öronen haha

Bilder från gårdagen...

 

Spansk skritt *Film*

Jag har ju tränat Svala att gå e spansk skritt. Tänkte visa upp på film vad hon kan. Hon har nyligen fattat att hon ska börja gå lite framåt men som ni ser är ena sidan mer tränad än andra. Men tycker hon är jätteduktig. Hon är otroligt lättlärd min häst och fattar snabbt :) Enjoy!
 

MOVIETIME

Jahapp, idag blev det en ridtur i den varma solen.. Min söta kära mor följde med mig som film och kamerakvinna :) Stackarn hon hade ju så ont i ryggen så hon kunde inte stå! Hon är snäll min mamma..
 
Svala var lugn mjuk och fin men jag kände att jag inte orka kräva så mkt av henne idag så vi red med väldigt låga krav. I tölten ville jag helst att jag och svala skulle hitta takten tillsammans vilket väl gick sådär tycker jag. Har fått hem den bomlösa och vad ska jag säga?? OVANT!! Gud tyckte jag hade svårt med skänklarna och att man satt lite som ostabilt fast de var skönt men sitsen blev som knepig när man skulle träna men ja de funka därav så hade jag lite svårt att träna Svala idag men ja ändå.. Ni får kika lite på en film om ni vill typ 7 min lång haha.. är lite galopp i slutet annars mest trav och tölt.. Sedan rider jag i hennes svåra varv i början av klippet hon är mycket lättare i andra varvet. Sedan är jag inte en surpuppa men jag ser väldigt sur ut när jag koncentrera mig. jag berömmer min häst hela tiden så jag är inte arg eller så även fast de kan se så ut :P
 
Jag känner mig utelämnad när jag lägger ut film när jag rider då jag har ganska låg självkänsla imon ridningen och tycker att jag inte kan någonsting så jaa som sagt ni får kritisera men jag är väl införstådd att jag gör massa fel och kan göra tusan saker bättre men vi tar oss långsamt framåt :)
 
 
 
 
Efter ridningen så blev det lite miljöträning. Svala är grymt cool tjej och jag litar 100% på henne och känner mig trygg med henne! Inte mycket som bekommer min dam!
 
 
 
 
OCH när man har plockat fram grejer så måste man ju sälvklart plocka undan efter sig, eller hur!!? ;)
 
 
nu blev det mycket filmtittandeför er läsare men hoppas ni tyckte de var roligt att se... Det kommer även bilder på dagen senare.. Nu får ni surfa vidare ;) SEEYOU! /Erica & Svala
RSS 2.0