TUMMEN NER

Tummen ner för BÖRJES!! Idag hade fortfarande inte mitt eksemtäcke kommit så ringde till BÖRJES. Jag förklararde allt med att de skickat täcket fel och att de lovat att skicka ett nytt i fredags och fråga vart de var. då fick jag till svar -Vi kan nog skicka iväg ett idag...

Tror ni de brann inom mig blev tokig och sa - Nej ni kan behålla det jag vill inte ha det. tjejen bara- Okej då reklamera jag din order. Ja gör det sa jag la på och var tokless!! Blev till att blåsa ivög till stora stan och hööks. då fick jag iaf tag på de förbannade täcke suck!!! Nu har Svala sitt kära täcke och det känns underbart skönt att ha de gjort.. hoppas det håller ett tag nu...

Mden ett tips beställt inte ifrån börjes om ni vill ha något fort. otroligt dålig serivce!! =(!!X=/S!!!!

PICS

Här kommer de utlovade bilderna...
 
 
 

Snabbt inlägg

Hejsan svejsan, passar på att blogga lite snabbt på rasten nu.. Jobbar och sliter jag...
 
Igår hade jag en superduper mysigt liten ridtur kring kalvstigen. Fan Vad Svala blivit härigt att rida de är inte den där stela med huvudet högt och full fräs.. Ne mjuk, lugn och fin.. Herregud! Men jag undra om ngn bytt bort min häst för hon har inte bara blivit lugn utan nästan lite slö.. Energin fanns inte igår men ja igår var det så tokvarmt en annan höll ju på avlida så kan vara mkt det som gjorde det! För övrigt för hon fin, tölta, trava och galoppera ja myspys!
 
Efter turen blev det bad med probschampo och massage med ett medel som ökar blodcirkulationen vad heter den? hmm minns inte.. Sedan träning av spansk skritt inna  hon fick göra sin kavaljer i hagen sällskap! Bilder kommer ikväll när jag kommer hem.. Nu ska jag knega på igen!!!

EKSEM

Ja vad ska jag säga mer än att jag är smitt irriterad på Börjes. Svala har som sagt eksem. peppar peppar ta i träd har hon inte sett så hemsk ut. hon har ALLTID täcke på sig och blir insmord och sprayad med diverse medel. Hon fick först lite på benen och ansiktet men de försvann fort när jag hade prob olja och helosan. Sedan är hon mest angripen på juvret så jag fundilera kring att införskaffa ett juverskydd åt henne och även fiffga "benskydd"
 
Iaf Linda brukar uppdatera mig om de är ngt med Svala. Och flera gånger har hon hört av sig att täcket gått sönder och jag har åkt dit och sytt och det har gått sönder igen och jag har åkt dit och syt men i början av veckan så var det bara slamsor kvar av täcket :(
 
Jaja, gjorde en beställning hos Börjes direkt och räkna med att få de inom nån dag, men kom de?? NE! För dom hade skickat de fel och de kom till en annan person!!! Tror ni jag blev vansinnig.. När jag fråga dom när jag kunde få täcket fick jag till svar -Vi måste ju få tillbaka de andra först.. Men AAAAH! jag har en eksemhäst här hemma som behöver täcke ska hon och jag bli lidande för att dom gjort fel. men då fick jag dom att skicka ett nytt på momangen men snacka om onödigt. tänk om de bara kunde blivit rätt från början!  Suck! Och Svala som hade sån fin man den börja sakta men säkert skavas bort nu. men nu ska de bli bättre när täcket kommer. tills dess är hon bombaderad med flugspray och klådstillande och även fast hon gnuggat bort lite man så har det gått skapligt ändå. det kunde varit värre! :)
 

Bomlöst

Ja, just nu väntar jag på att denna ska komma till mig...
 
 En barefoot cheyenne... Jag tänkte testa på en bomlös sadel..
Den sadel Svala har nu glider fram så jag måste byta dock älskar jag min kentaur sadel. Skönaste jag ridit i.
Den är till salu om ngn är intresserad 16,5" och 5 i vidden.
 
 
 
 
 
 
 
Här syns det vad min nuvarande sadel glider fram. Jag sitter ju långt bak i sadeln nej blir inge bra. Nu hoppas jag denna sadeln som kommer ska passa.
 
Förhoppningsvis har jag den på måndag.. Iiih vad spännande. Jag aldrig suttit i en bomlös så bara de ska ju bli högst intressant! :)
 
 

FunnyFace...

Ja, herregud vad rolig man kan se ut.. först och främst får jag fettoansikte i hjälmen sedan gör man så roliga miner hahaha... Enjoy, bjuder på detta kollage :)
 

Ett kvällspass med fotograf

Oj oj oj, vilket härligt ridpass jag hade idag.. Min vän Jimmy kom och hälsa på mig och Svala och var jättesnäll och ställde upp som fotograf. Kul med sällskap också.. Svala har blivit så sjukt fin. Hon har blivit LUGN och även mjuk och fin. Hon spänner sig inte lika mkt längre. Jag lär mig bättre och bättre ayy känna gångarterna och jag känner att Svalas gångarter blivit mkt finare.. Det var ett riktigt lyckat pass, lyckorus!!!
 
Synd bara att solen gått ner mnen blev rätt skapliga kort ändå!
Jag täna lite på volt gjorde böjningar och hon var lyhörd och mjuk. Hon var fin i alla gångarter dock vill jag träna tölten mer och hon har börjat samla sig mer i galoppen dock fick vi inget bra kort på de men ändå. Testa lite pass med men idag var hon inte riktigt på hugget på de :)
 
Visst vi är inga stjärnor och de finns mkt att klaga på och mkt som kan utvecklas men de får ta sin tid.. herregud tycker vi kommit skitlångt.. Att hon bara är lugn är en superförbättring! :)
 
Här kommer några utvalda bilder från dagen.. Haha man gör så roliga miner när man rider :P
 
 
 
 
Försök till pass..
 
 
 
 
 
 
 
Vad är detta för gångart då hahaha...
 
Man  blir lycklig av att rida..
 
 
Efter ridturen blev de lite bad och insmörjning med diverse salvor. Även lite träning av spansk skritt :) Även där har hon blivit kanondutti :) Nu har hon börjat gått lite i spansk skritt men sötnöt!
 
 
 
 
 
Svalas kille Bitter dom är så förtjusta i varandra dom två..
 
 
See you...
 

Pics!

 
 
 
 
 
Ett urplock från min och Svalas tid tillsammans jag har ju haft henne i ett halvår nu tänk vad fort tiden kan gå om man har roligt :)

Bild från dagen..

 
En bild från träningen idag.. Gud tycker jag ser enormous ut på min häst :P Lina håller på förklara för en trögfattd jag hur jag ska känna takten.. Det är roligt att träna för Lina! Önskar jag kunde göra det lite oftare..
 
Jag har lite funderingar att ta hem Svala nån helg om jag får låna lite mark att göra hage.. Finns ju massor av vägar här hemma.. Och nära till ridplan också. vore ju verkligen kanonkul att ha hästen hemma också.. Det har både sin fördel och nackdel att ha hästen hemma men så är det med e mesta.. finns väl inget som är bra som inte har en baksida också :)
 
Imorgon ska jag till min prutthäst igen :)
 
 

trött...

 
Gässsp, såhär känner jag mig nu.. det har varit intensiva dagar.. Och igår kom jag inte i säng förän tre då jag var fyllechaffis.. Och blää de blev för sent.. Idag och igår red jag svala med blandade resultat. red för Lina idag.. hon är så gullig den tjejen och man blir glad av henne. Hon får en och känna sig duktig fast att hon är mkt duktigare.. Man känner sig positiv. Det är så kul att rida för henne. Vi träna mest att jag skulle känna takten jag har skitsvårt för de.. Jag är hopplös jag lär mig ingenting längre känns det som.. Men ja Svala var duktig iaf.. Sedan rymde Svala när jag höll på tvätta av henne. hon var lös och ja hon tog chansen och sticka.. ja de är inte första gången hon sticker men sista gången hon kommer vara  lös iaf.. ha ha.. jag känner mig inte så älskad av min häst direkt :) inte direkt som linas häst som följer henne som en hund.  Usch ne jag fick jaga henne så svetten rann och tårarna kom i ögonen jag kände att jag orkar inte med de här.. Usch är i en känslig period och det var varit så mkt motgångar och negativa saker så jag orkar inte med när de går dåligt eller när folk är på mig.. har liksom inte fått tillbaka energi så jag kan de utan jag blir ledsen istället jaja.. Ringde min superkära vän Elin efteråt och fick pepptalk. Hon får en alltid glad, det är skönt att ha en sådan att vända sig till.. Hon brukar förstå mig i de mesta .. Som sagt nu e jag på bra humör igen dock tröttis så nu blir de en powernap innan ta tag i hemmet igen..

Pass

När och Linda vad ute och red en dag så tyckte Linda att Svala hade en jävla pass.. Ja hon tar ju i allt hon har tjejen.. Jag visste innan att hon kan passa jävligt fort med mkt krut men de är något jag försökt få henne att inte göra men Linda tyckte jag skulle träna den och tävla i den.. När jag tänkte efter så vore de ju roligt måste dock få hjälp med det och det krävs nog att träna upp lite mer styrka i Svala men hon har det där.. I flygande pass ska dom ju ha ett svävmoment där ingen hov är i backen.. På bilden nedan så har Svala inte en enda fot i backen.. nog för att de är svårt att se de för de är så vitt men nix de har hon inte..
 Ne de vore ju roligt att kunna träna de.. Hon är ju trots allt en 5-gångare :)
 
 
 
 
 
 
 

Svala då och nu...

När Svala kom hem till mig i slutet på januari var hon en enda lurvboll med kort man och massa päls... Hon var rätt osocial och otålig. Nu i dagsläget är hon mkt lugnare och tålmodigare.. Även mer gosig då hon har eksem tror jag hon tycker det är muýsigt när man kommer och ska pyssla om henne även fast hon fortfarande kan gå sin väg när jag ska ta henne.. Men så är hon bara :) Hon har fått mkt längre man och svans och jag har varit supernoga med hennes eksem så hon har väldigt lite bekymmer.. mest bite på juvret men jag fundera på köpa ett sånt där juverskydd till henne..
 
På bilderna nedanför är det först en bild från samma dag när jag hämtat hem henne och nästa är tagen i Maj.. er ni skillnad eller!? ;)
 
 

Helgen är till ända..

Ja, så var denna helg över... Idag red jag med Linda and the gang.. Det var trevligt.. kul att man kunde följa med på en tur iaf.. man har kännts sig otroligt utanför när man inte kunnat vara med och sett hur roligt dom haft.. Men så är det.. Det blir och passar en inte jämt som man vill! Man får nöja sig över det som är bra.. Följde med dom när dom när de skulle rida på kalvstigen och en liten runda idag iaf men sedan skulle dom hem så då tog jag och fortsatte själv mot strandvägen och mot västanå och red omkring lite där.. Svala gick mkt bättre då när hon var lite tröttare och ensam.. Kul! Packväskan hade jag med mig också så jag tog och stanna hos mamma så jag fick smaska melon jag hade med mig och svala hon åt av massa lobelia hihi *sorry mamma*

Ne, jag fundera på ta längre turer hädanefter med svala. upp gör bergen kring borgsjö och runt lite däröver tror jag.. och kanske rida lite mot ånge hållet och kolla vad de finns där.. Roligt med lite nytt.. Iaf när man rider själv då får man lite annat och kolla på.. rider man med någon så kan man ju tjattra en del så då spelar de ingen roll om man rider samma vägar :)

Sedan ska jag ligga i hårt att träna svala på stanna och stå still och även backa.. Hon blir så fruktansvärt frusterad när jag ber henne om den.. Men vi ska nog kunna lösa de svala och jag <3

Har även funderat på om jag ändå ska ta hem svala ett tag.. vore så mysigt att ha henne här hemma och det finns väldigt mkt vägar här omkring och porlande bäckar! Måste dock fråga om jag får låna mark först.. men vore riktigt nice..

Jag mitt smartskaft glömde kameran ute hos linda annars hade ni fått sett bilder från hästrallyt men det kommer sedan då... så håll utkik! ;I)

Länge sedan sist...

Jahapp, vart ska jag börja!!!!? Kan börja med att säga såhär att nu har vi äntligen fått internet... Mitt liv är fortfarande ett kaos eller ja i mitt huvud iaf.. det är inte sig likt längre.. Java är fortfarande borta och jag saknar henne så fruktansvärt.. Ja, Sedan sist har jag och min sambo hunnit flytta och jag har flyttat svala till Linda....

Jaa, jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva.. Jag och Svl hr varit på hästrally. Det var bland det roligaste jag gjort inom hästväg.. På lördagen kom min pigga häst först i mål även om det inte räknas.. Mn sk nämligen samlsa poäng genom delmoment under ritten och den med högst poäng vinner.. Dock kom vi på 13 plats tror jag de var? av ca 50 startande!

Efter det har Svala blivit en lugnare häst vilket jag är glad över.. skönt att kunna rida bredvid sina vänner annars hamnade man gärna långt framför..

Hmm det är så mkt jag skulle kunna skriva om men det skulle ta sådan tid =) Denna helg har Linda ett litet ridläger med tjejerna.. hmm men ja det passar ju aldrig mig.. Igår var jag på släktträff med sambos släkt och idag hade jag saker att göra på em så jag kunna bara på fm men inte tjejerna men det var nog likabra för dem för ja regnet vräkt mest ner tyvärr.. och jag.. jag hann ju inte rida långt förän jag träffa på en skata med bruten vinge och tror ni jag kunde lämna honom där i regnet.. nä jag fick springa runt och jaga den för att få fast den för att ågon skulle kunna avsluta hans liv. men ja då var de bara sadla av hästen när man ridit tillbaka till stallet för tiden hade hunnit bli för mkt.. suck.. Jaja.. man ska inte hänga upp sig :) Är en dag imorgon också och då hoppas jag på uppehåll så jag kan få ta min packväska och dra på långtur uppöver bergen.. vore så kul.. Har aldrig gjort de.. Svala behöver ju bibehålla sin kondis också!! :)

Hmm, imorse låg jag och fundera på fjällena.. jag älskar fjällena.. jag fundera på ta pållan min och dra dit och rida.. Vilken upplevelse i den vackra naturen.. Nä, det måste jag bara göra.. kanske sova i tält till och med.. =)

Ne nu måste jag återgå.. maten kallar!! See ya
RSS 2.0