Sista inlägget?

Ja jag funderar på att sluta blogga på denna blogg den kommer få vara kvar men kommer nog inte skriva på den här då jag känner att jag inte har så mycket att skriva om nu när den är lite off på Svalafronten men jag har ev en ny blogg på gång men eftersom jag tror att jag har läsare på denna blogg som jag inte vill ha på min ev nya blogg så får dom som är intresserad av att läsa mina nya blogg kommentera här nu. Så kommer ni få min nya adress!! Skriv mailadress i en kommentar så maila jag er min nya bloggadress. jag publicerar inte era kommentarer med era emails.
 
HEJDÅ MINSVALA:BLOGG:SE

Annonsbild

Detta var en av bilderna på Svala som fanns i hennes annons som jag såg innan jag köpte henne. :)
Vad som gjorde att kag köpte henne var att jag tyckte hon såg lite söt ut och beskrivningen passade bra in.
Sedan skulle jag baaaara åka och kolla men pladask efter sett hennes söta huvud och fick rida på henne så var jag förälskad.. Dock var de mkt velande och funderande innan jag bestämmde mig. :)

Doggyguard

Idag och imorgon är jag hundvakt igen!! Blir ingen Svala idag.. eller ja.. Jag var hos henne förut och bara myste, borsta , gav morötter och la på henne regntäcke utifall de börja regna vilket ser ut att kunna bli!
 
Imorgon åker jag nog och rider en sväng kanske vi får se..
Gaah igår gick min telefon sönder och nu måste jag inhandla en ny.. någon som har bra tips på en bra telefon. inte för dyr?
 
Hmm jag velar om vi ska ställa upp i en klubbtävling i hoppning nästa helg eller inte.. ska man ska man inte??
 
 

Pajas

Min största dröm i hela mitt liv var att skaffa hund. Jag har alltid älskat hunadr, jag har brunnit för de. Men när jag var yngre fick jag aldrig någon egen hund. När jag gick gymnasiet och bodde i egen lägenhet ville jag gärna ha hund men ekonomin och tiden fanns inte för det. Men att bo själv i en lägenhet kändes inte alls kul.
 
Så ´jag skaffade en katt istället. Min Pajas! Som idag är 7år. Eftersom jag ville ha en hund så behabdla jag honom som min "hund" jag gick ut med han i koppel. Tränade honom osv. Nu har han fått varit "vanlig" katt i flera år. men ändå sitter det jag lärde honom kvar..
 
Dock var han lite för gosig vid detta tillfälle så han kunde inte koncentrera sig :)
 
 

Hoppryttare?

Jag är sugen på vara med på en såndär klubbtävling på "barnnivå" något framöver när man tränat lite mer.. Men kollade vad som krävdes hos våran närmsta ridklubb och fick till svar att man skulle ha egen häst och vara medlem i klubben för att få delta och så skulle man vara hoppryttare. Och då till min fråga, när och hur räknas man till hoppryttare?

No Svala today

 
Var meningen att jag skulle köra Svalis idag.. Hade fråga Cecilia om hon skulle med och allt men så kom jag på att jag hade ju sagt att jag skulle följa med Sambon och skjuta ikväll när han är skjutledare..

Så får skjuta upp körningen tills imorgon. Cecilia var också på G att köpa rockard så då kan vi köra tillsammans. Det är så roligt att se travarna i sitt rätta element. Svala har inte en chans på miljonen att hänga med Nighta när hon drar järnet.. Häftigt att se!

Nu står öringen i ugnen och potatisen på spisen!! Sedan efter maten blir det pang pang!!

Älskar dig min Svala, eller svala och svala, min ponnyhäst ;)

Bettet

Har som sagt köpt ett nytt bett till Svala. Ett rakt med fasta ringar. Jag är supernöjd än så länge och Svala också som det verkar. Från början blev hon väldigt stum och lite tung men nu har hon blivit bättre och bättre och lyssnar finare!

Och det roligt är att hon ÄN så länge inte blivit irriterad eller frusterad när jag kortar tyglarna och gör halvhalter osv.. Förut när jag korta upp tyglarna och skulle driva henne i tex tölten så spännade hon sig genast och ganska snart frusta hon irriterat och piska på svansen. Blev hon riktigt irriterad så drog hon tyglarna ur handen på mig eller stegra. Men det har hon inte gjort på detta bettet inte ens visat en signal på missböje! Tror ni jag är glad? Dock ska man inte ropa hej. har bara ridit ett fåtal gånger. Men jag hoppas att det fortsätter såhär. Jag har faktiskt trott att det är bettet som gjort henne missnöjd förut då jag knappt kunnat tagit i henne alls förän hon blivit störd. Men jag har inte fått det bekräftat utan man har trott att hon inte förstått mig och att jag gjort nå fel. Och det kan ju varit de. Men vi får se om detta fortsätter såhär för om det gör det så var det som jag misstänkte men som sagt jag ropar inte HEJ ännu.

Men än så länge är det positivt! Tummen upp för det raka bettet!

Hoppla pållen!

Iförrgår tog jag och Linda våra isisar till plan och gjorde en liten hoppbana :P Om jag säger såhär det gick väl inge vidare och det var inga stilhopp vi gjorde MEN kul hade vi iaf och det är ju de som är huvudsaken, eller hur?
 
Linda och Fifa var duktiga. Linda sa att hon Fifa blev så pigg och att hon inte tog riktigt galopp men över kom dom iaf och fina hopp :) Fifan tyckte det var roligt och Linda också, det HÖRDES! ;)
 
Svala hon hoppa på också. hoppa alla hinder till på slutet då vi höjde. Då vägra hon eller rev. Men det gjorde inget. Det är så roligt med Svala för hon hoppar allt. och jag är inte rädd för att hoppa något med henne heller barab det inte är för högt. Hon skulle kunna hoppar över bänkar, tunnor eller vad som helst. Bara man tänker FRAM så går det. Men tvekar man ja då väjar hon såklart. Som sagt roligt roligt! Måste köra lite markarbete någon dag med bommar och cavaletti.
 
Vettetusan vad som hände min kamera alla bilder blev suddig!? Mysko brukar inte ske jaja..
 
 
 
 
Min lilla häst skiljer sig en del från andra hästar jag ridit dvs hon tar i så lite hon bara kan. Dvs lyfter inte mkt på benen det har hon aldrig gjort.. Läs även detta inlägg som jag bloggade om i vår/vintas. Men ser det på dom kommande bilder nedanför hur hon snuddar med ben och hovar vid bommen hela tiden för att inte nämna hennes hoppstil ;)
 
 
 
 
 
Hon hoppade oftast men ibland blev det lite tokigt om man säg så! ;)
 
Ibland blev galoppen lite tokig också hon tappa balansen och fick ta ett jämnfota skutt för att hitta den :) 
 
 

Kola!

Cecilia följde med ut på tur idag! Jippi, kul med sällis :)
Först red vi på plan och Cecilia filmade, tack! Gick väl inge vidare Svala var seeeeeg. Traven gick hyffsat men galoppen!! Oj oj oj, kändes som rida på en seg kola.. Min häst, min pigga häst. Var långt ifrån pigg. Jag har väl ALDRIG behövt drivit henne med skänklarna men nu fick mina ben jobba för hon var jobbig. Tölten blev samma sak. driva driva driva och försöka få ner henne åsså blev de trav :) Men positivt ändå att hon trava nu och inte passar som hon gjorde ett tag :)
 
Ja just, hade köpt ett nytt bett. en rakt med fasta ringar testade det. Hon blev lite okänsligare på det men tror hon trivdes bra på det trots korta tyglar och driv så visade hon inte ett MINSTA tecken på frustation som hon brukar.. Ja hon var helt olik sig, på bra och dålig sätt..
 
Svala har ju dock trott att skänkeln betytt full fart framåt så jag har tränat nu mycket att skänkeln behöver inte betyda full fart framåt utan flytta dig sidleds. Nu jag har tränat på långa tyglar att hon ska flytta sig för skänkeln och tygeln på halsen. sedan stannat med sitsen och helt otroligt jag kunde få henne galoppera och svänga med skänklarna på lång tygel och stanna. DUKTIGA HÄST!
 
Efter det tog jag och Cecilia en liten uteritt men mysig sådan. Dock på hemvägen skrämmde en traktor cecilias häst och svala röck till hon med och ramla ner på knä på asfalten :( Det värsta var att hon låg ett tag kvar på knä innan hon ställde sig upp. Min tankte var "Nej hon bröt benet" såklart inbillar man sig det värsta haha..
 
Cecilia kom på en jättesmart grej också som vi ska kolla upp ska bli spännande..
  
Här kommer en film på dagens träning. Jag ser bullig ut med alla tjocktröjor och en jacka :D
 

Äntlisch helg!!

Ja, nu är det äntligen helg och såklart kan man inte koppla av på helgen utan man har tusen saker att göra bland annat stor städa huset..

Ska rida och och ev så får jag sällskap at cecilia beror på om hon kan eller inte. Dock så känner jag mindre och mindre för att ha kvar hästen. känslan försvinner inte. Och ju mer jag är ¨på brukhundsklubben ju er känner jag för att lägga tiden på vara där. Det är liksom ett helt annat umgänge när man håller på med hundar, vi är ett härligt gäng som tränar. man fikar, tränar, pratar. Hästen blir mer ensamt alltså de är annat där. Det är inte som när man är ett gäng som samåker på hundtävlingar osv. Ne fy fan vad jag saknar mitt hunderi. Vickan jag vill att du ska börja tävla lydnad med mig ;) Jag tar Houdini och du med ängla!! ;)

Btw igår tävla jag med min hund java.. Gick inge vidare men vi fick pris för kvällens skräckresultat HAHA. det var ju halloweentema! Och vi hade det verkligen superkul.. Även fast jag var sjukt nervös :) Och även om det inte gick bra så gjorde det inget..

Ne nu ska jag slänga mig i duschen och hoppas cecilia ska svara snart så får jag se när jag ska till hästen.

Craaaazy thursedayyyy ;)

Fast min torsdag har inte varit så crazy.. Har jobbat bara och nyligen kommit hem. Ikväll ska det inhandlas fredagsgodis till imorgon. Imorgon ska jag på halloweenlydnad och tävla.. jag och mina tävlingsnerver. fy vad nervös jag är.. Men är enbart där för att ha kul och inte för att det ska gå bra men samtidigt vill man inte att det ska åt helvete heller. jaja det går nog bra :)

Snart är det helg också.. DÅ ska jag ta mig till min häst som jag har... man kan ju inte tror att jag har någon då jag aldrig är där.. Ja, tankarna går runt runt i huvudet om hästen hela dagarna.. Usch livet är då inte lätt. varför ska det alltid fattas beslut jämt.. Man skulle inte haft ett djurintresse eller iaf dragit på sig dom :O.

Alltså allt kan vända så från att ha drömmar om betäckning till att ha tankar om låna ut/försäljning.. ja det går undan.. Om jag har kvar henne är jag fortfarande sugen på betäckning. men tror det får förbli en dröm. Det vore kul att ha en svala bebis men och andra sidan måste jag tänka långsiktigt. Jag själv kanske vill ha en bebis en dag.. ja tror det eller ej jag som varit "jag ska aldrig ha barn" har börjat få sug på en liten. Och då känns det ju inte smart att dra på sig för många djur. Har ju en katt och en hund och en häst. Ett barn kostar och tar mkt med tid. Så smartast vore isf att bara ha svala hon är ju så pass gammal att hon kan ju bli pensionär den dagen man skulle bli på smällen! :)

Ja herregud vilka tankar men sådär sitter jag och tänker dag in och dag ut om allt möjligt. planerar, filosoferar, resonera i mitt huvudet om allt och inget. Jag tänker FÖR mycket!

Jani, Erica virrpanna det är jag det..

Jag och min systerdotter Emilia på hennes dop!
RSS 2.0