Movietime

Fick med mig min sambo till stallet en dag för att filma mig.. Han är inge vidare intresserad alls av vad jag håller på med när de gäller mina djur men de var ju snällt att han följde med ändå!

Jag tränade inget specifikt. Utan försökte få Svala ner med huvudet lite.. Plus att jag visa att det blivit lite framsteg i backträningen :) Enjoy!

Hej igen...............

L
änge sedan nu men ja allt har varit upp och ner... Fullt upp hela tiden av båda tankar och måsten..

Ja, Jag och Svala tog en tripp till Linda en dag för jag skulle kolla på ett par benskydd där.. När vi var där testa vi släppa ihop svala med fifa och bitter.. Var ju tänkt att jag ville ha dom hos linda från början blev inte så för fifas skada. Det gixk iaf bra som jag trodde. Svala bryr sig inte om andra hästar hon vill bara vara ifred så är hon nöjd.

Hon fick stå där över helgen och jag och Linda tog mysiga ridturer, såg värdelös film och fota massa.. =) Många läsare kommer säkert från Lindas blogg och har redan sett bildern men ja då får ni en repris nu ;)

Shoot!


Min skrutta e lite grövre än Lindas späda lilla tös! :)












Min underbara vän!!

Bad day

Ursäkte min inaktivtet men det är så mkt runt mig nu så jag har inte haft ork, lust eller glädje att skriva här.. Men jag ska lägga in både film och film här sedan så håll ut ;)

Videoblogg

Här kommer mitt första bidrag i videoinlägg.. Ibland orkar jag inte skriva så då kan man prata lite dock känns det lite fånigt men jag tror de kan vara roligt för andra och se.. jag tycker iaf och se filmer på andras bloggar. Oftast är de bara träningsfilmer men jag valde att bli lite mer personlig idag hihi.. Jag bju på denna hi hi.. Snygg e man ocksåå precis åkt från jobbet..

Bloggvideo

h

Nakenhäst

Man skulle tro att Svala skulle bli de snart.. jag borsta henne idag och borsta och borsta och borsta och de tog aldrig slut på päls.. Tillslut fick jag ge upp :) Hon är i sin värsta fällningsfas nu..

Eller vad tycks!? ;)

TjolaHOPPsan sa..

Hade tänkt träna lite dressyr idag men det blev hoppning istället.. En av de andra tjejerna skulle också rida i paddocken (känns lyxigt med paddock) så vi beslöt os för de. Bådas hästar var taggade. Jag tyckte tjejen gjorde de bra som satt kvar på sin häst som sparkade bakut/bocka efter närstan varje hopp och ibland även i hoppet :D Svala var duktig med.. Hon fick till några fina hopp och även några fina rivningar hi hi men visst kan man träna på hennes hoppteknik men nu ska inte hon bli någon hopphäst utan vi tar några skutt ibland bara för nöjes skull och då behöver de inte vara perfekt utan de är mest kravlöst och roligt.. Blev inte så jobbigt för henne iaf!

Måste dock säga att jisses vad hon har blivit duktig att gå ner på tygeln.. Nu går hon på tygeln nästan hela tiden och jag behöver bara ta lite så sänker hon huvudet direkt! Det var riktigt kul... Ska filma de kanske imorgon så får ni se! Även backningen går framåt eller ska man säga bakåt ;) Sakta med säkert blir de förbättringar!

Det blir mer bilder än text idag så enjoy..















Boda Borg på Det Okända ikväll

Ja, ikväll ska det handla om Boda Borg på det okändal. Var min förra abretskollega Cecilia som anmälda Boda till programmet :) Jag har själv jobbat extra där i två år som lokalvårdare.. Ett jobb som jag trivdes rätt bra med men som ibland ändå kunde vara lite kusligt.. Att börja jobba tidigt på morgonen medan de fortfarande var mörkt gick rätt bra då visste jag att snart blir de ljusare och jag får sällskap av den andra personalen men att jobba kvällarna var otäckare då det blev mörkare och mörkare och både besökare och personal gick hem och där stod stackars jag kvar ensam i de stora huset.. Vissa gånger åskade det vilket gjorde saker mer läskigt!

Jag märkte aldrig av nå spöken. Visst ibland kunde radion muppa sig men det tror jag mer var datorn som gjorde det men annars såg jag inte.. Dock kände jag mig ALLTID bevakad. Jag kände mig aldrig ensam på Boda MEN det kan ju vara att man inbillade sig av alla historier man hört om fröken blomberg osv..

Boda Borg var för i tiden en hem för personer med lite problem min svärmor har jobbat där :) Sedan gjorde dom ett populärt äventyrshus av de och nu finns de fler Boda Borg i sverige men de första riktiga är det i torpshammar! Ska bli riktigt spännande att se på progammet och man får höra om något som stämmer..

Jag städade även login och spökvinden. Spökvinden var faktiskt rolig att se det var en del gamla sjukhus grejer är från när Boda Borg var just BODA BORG! Skicka ikväll nu då ;)

Huvudvärk

Jag hatar huvudvärk.. =/ Ja, igår var jag så trött så jag orkade inte skriva så mkt. Men tog en otroligt mysig barbackaritt. red i repgrimman och det gick super.. Mmm mysigt! De var mörkt ute man såg inte mkt. Man får en helt annan känsla av att rida barbacka tycker jag.. Jag känner mig mer med hästen eller hur jag ska kalla de..

Löshoppade henne också en snabbis innan mörkret fallit för mkt. Och njaa inte är hon ngn butterfly flip direkt hihi.. Men hon gjorde de bra ändå.. hon var lite tveksam när jag höjde lite och vägra några gånger men gör om och gör rätt.. med lite driv så flög hon över hindret! tänkte ta bilder men tyvärr blec de för mörkt men han få en bild när hon hade repgrimman på sig aif :D

Här kommer dåliga bilder i mörkret på en skitig häst!!



Löshoppning

Precis hemkommen från en barbackaritt i paddocken.. Blev barbacka och grimma.. hur mysigt som helst.. testa även löshopp en sväng hi hi.. mein lilla häst är ingen hopphäst men hon gör så gott hon kan lillgumman.. bättre uppdatering kommer imorgon..

Talkshow

Linda berättade för mig att nästa vecka kommer Tobbe Larsson till södra berget och ska ha en "talkshow" Jag velar om jag ska gå eller inte.. vore himla kul.. Men samtidigt är de ju inte´så roligt att gå på evenemang själv =/ Har någon varit på hans shower så ni vet hur de är!? Hmm, jag får klura vidare på denna :D

För övrigt sitter jag och fundera på att jag vill gå en kurs i att verka och slå på tappskor. Vore väldigt användtbart att man kunde göra de själv.. Man kanske skulle utbildat sig till hovslagare.. verkr ju vara lite brist på såna här. Ett tungt jobb är det ju dock.. Man brukar tyvärr få problem med ryggen!

Skräckblandad ridtur..

Oj oj oj vilken ridtur jag fick idag! Red ut idag själv för att testa bettet igen.. Jag tyckte de funkade mkt bättre idag. Kom fram till att jag tror de var tyglarna som spökar lite.. till detta bett måste jag ha ett par långa gummityglar jag fick med Svala när jag köpte henne och jag gillar dom inte alls. dom är långa, tunga och otympliga i handen och jag känner ingen vidare kontakt med hästen utan bara massa tyglar i handen.. Kan inte ha mina vanliga lädertyglar då de är snabbhake på dom och de funkar inte på kandaret..

Så jag måste inhandla ett par vanliga lädertyglar med vanligt knäppe.. Annars tyckte jag att hon funka bättre på bettet idag.. Lyssnade bättre och slapp sitta på en häst i rusande galopp. Tummen upp!

Dock så var jag med om en liten incident idag.. Jag skulle ta en galopp med Svala men när vi galoppera förbi en "utfart" mot E-14 som går hemöver så svängde Svala in mot den.. Jag försökte stoppa henne genom att bromsa och svänga henne men hon lyssnade inte och sprang nästan in i stoppskylten sedan börja hon typ trampa runt och sno sig och sådär som ni vet hästar kan göra när dom bara vill iväg och inte stå still.. Hon PRECIS i kanten på vägbanan och trilskades tillslut var jag tvungen att släppa tyglarna och låta henne kuta över då det börja närmade sig bilar och och var spänd och som en bpmb och jag vågade inte låta henne stå vid vägkanten när de börja komma bilar eftersom hon skulle kunna slängt sig ut..

Det var riktigt otäckt men jag gav mig inte utan red över E-14 igen (en vältrafikerad väg är E-14n alltså) sedan tog jag min galopp på grusvägen och vända och skulle hem igen. Nu jäklar skulle hon fasen stå still innan hon fick passera vägen igen.. Hon protstera med att stå still eftersom hon ville hem så hon slog med framhoven irriterat. Jag har ALDRIG sagt åt min häst men nu sa jag åt henne på skarpen med mörk irriterad röst att "NU FÅR DU GE DIG!" hon sparka med hoven igen och jag upprepa samma fras.. Vips så slutade hon.. Då fick hon lov att passera.. Sedan var hon pigg hela vägen hem... Typiskt hästar ska alltid hem dom :P

Som tur var slutade detta lyckligt och inget hände.. Men jag hade flera senarion i huvudet typ att jag och hästen skulle ligga på någons huv eller att ngn stackare skulle väja för oss och köra ihjäl sig, ja mkt for i huvuvdet.. hemskt!

Svala var även lite fjillig idag också och kändes lite spänd och liksom osäker av sig.. Kan vara som Linda sa att de är för att hon brunstar som hon är lite skvätten av sig för hon är verkligen inte lik sig! Trots allt detta var ridturen himla mysig!























Dom lovade bilderna..


Emma äter glass och kollade fejjan ha ha...


Mums! Två goda ting..










Stallkatterna :)

Mysig ridtur

Tog en mysig uteritt idag med en annan tjej som har häst där på gården! Testad Svala på hennes nya jaktkandar men njaa märkte ingen skillnad jag.. Men ntingen hade jag int satt fast de rätt eller så var jag för feg på handen och inte våga ta i henne men upplevde henne lika liksom vad ska jag säga? Hon är väl inte stark men lyssna inte så bra utan vill rusa. Jg vill kunna ta ben lugn kort galopp inte full fart framåt.. Jaja jag måste nog ge de en chans.. Knske blir bättre om jag rider själv och testar de...

Vi red till macken och köpte glass, ännu mera mys och man fick riktiga sommarfeelings Dock vr Svla lite rädd och fjantig av sig idag, whaat? de brukar hon inte vara.. Men den andra hästen verka vara lite osäker av sig så det kan nog ha smittat av sig lite..

Men blev brydd vad lite folk eller ja mest ungdomar verka ta lite hänsyn till riande ekipage.. Dom sladdar med cyklar ocg gasar hej vilt med bilarna.. huffa.. Tur hästen är trafiksäker annars hade man inte vågat gett sig ut :/

Kommer biler från dagen lite senare har lite sysslor att göra nu..

ÄNTLIGEN!!

Har mitt jaktkandar kommit. De var på tiden. Är väl typ snart 3 veckor sedan jag beställde det.. Jag hoppas de passar nu. En del säger att man ska ta en storlek större i bett med fasta ringar men vi får se! Ska bli riktigt spännande.. Blir en uteritt imorgon för att se hur hon funar på detta bett..

Idag träna jag NH i rundkorallen.. Ja, vad ska man säga.. Jag blir psykiskt störd snart.. Hon ger sig verkligen inte hon vill inte komma in alls.. bara utåt eller så stannar hon bara på spåret och kollar rak fram!! Jag höll på ett bra tag innan jag gav upp.. Försökte göra join up men gick över till parelli och flytta för tryck. Och blev lite mer positiv när jag gjorde de då jag fick mer respons. Hon var jätteduktig på jojoleken och flytta för tryck.. Lyckades även få ner hennes huvud för tryck med även fast hon är rätt tjurig på den biten..

Hyresvärden skotta bort skit hur hagen med traktorn.. De beom inte Svala ett dugg var de lät en massa.. Hon stod typ 2 meter frn traktorn och glode bara ha ha.. Sötmulen!

Busväder..

Blåsigt har de varit nå enormt idag.. Har trott att jag skulle blåsa iväg både en och två gånger.. Var till Svala idag efter jobbet men nee de var inte våran dag eller min dag.. träna lite på plan på backa. Svala var duktig men nee, jag hade ingen lust blåst och kallt. frös en del.. Så de blev et superkort träningspass! Men jag kände att jag gjorde rätt som avbröt.. Ska ju vara kul att rida.. Varit helt slut idag så de blir bara detta korta inlägg är så fruktansvärt trött *gäsp*

Dräktig ;)

Fick en bild på Svala när hon var dräktig från hennes gammelmatte..


Svala med tjockismagen.. Där i låg hennes föl Sveifla..


Svalas föl Sveifla även denna bild har jag fått från hennes förra ägare..

Huvudvärk :(

Första dagen på på de nya jobbet! Har fått två veckor "provjobb" så vi får känna lite hur de känns och vad vi tycker.. Men har väl spänt mig hela tiden idag av alla intryck och försöka minnas och komma ihåg allt så jag har ngn fruktansvärd huvudvärk :(

Var till Svalan idag direkt efter jobbet. Hon hade fått en ny kompis idag. Både hon och den nya hagkompisen brunstar för fullt.. Ha ha tjejer då! ;) Tränade i rundkorallen lite.. Min hyresvärd kom ut och kika och gav lite tips hur han brukar träna men det funkade inte på Svala hon vände sig mest utåt. Jäkla lilla häst hon e hopplös ;) Nedå men hon är inte lättflirtad. Hon vill varken ha med folk eller hästar att göra.. hon vänder huvudet och går därifrån ha ha.. Svalan då... Hon behöver nog bara lite tid.. Men hon utvecklas hela tiden det märker jag.. Från början när jag fick henne kunde jag inte hämta henne i hagen. Nu är de inge problem alls tex.

Mamma hade tydligen varit hos henne idag och skämt bort henne med lite kärlek. Den här hästen hon har det bra hon. Hon får allt en häst behöver. Kärlek, omvårdnad, motion och blir bortskämd med morötter ;)



Nosgrimma

Svalis i hennes nya nosgrimma! :)

Träning

Vilken mysig dag jag haft de.. Åkte till Svala idag.. Idag hade hon fått lite sällskap i sin hage.. Min hyresvärd hade varit gullig och tagit på Svala sitt regntäcke när de hadet börjat regna.. Det var jättesnällt av honom. Gillas starkt!

Sedan kom Lindis och skulle hjälpa mig lite med träningen av Svala. Jag red i paddocken och hade Linda som en liten ridlärare! Var verkligen kul att ha någon som kolla hur man red och sa vad man kunde förbättre och vad man gjorde bra. Linda är så gullig. Hon skulle kunna bli en bra ridinstruktör. Berömde mig mycket och man kände sig duktig! :) Svala kändes jättefin efter alla instruktioner och pepp.  Vi träna på att hon skulle söka sig neråt i traven.

Vi tränade lite på backningen också. Eftersom hon blir så irriterad av att backa så begärde vi bara att hon skulle ta något steg bakåt och sedan massa beröm.. Med träning och tålamod kommer hon bli duktig. Linda red även en sväng på henne vilket var superkul jag inte sett någon ridit henne sedan jag köpte henne, verkligen superkul!

Var jättenöjd efter arbetspasset! 

När vi var klara åkte vi och hämta mitt hö och sedan blev de lite mys hemma med film och grejer! 
Nu är jag lite nervös inför morgondagen men det kommer säkert gå bra :) 










Svalas nya sambo..

Ridsällskap

Var till stallet tidigare idag! Svala såg ut att trivas jättebra.. Hon har en egen hage och en egen höbal jag tror hon är jättenöjd över de :P Och hon kom till och med och prata med mig idag! Hästen kändes lite annorlunda.. Det finns även vattenslang där så jag slipper dra med mig massa dunkar och ingen kan påstå att något blir fel.

Tog en liten skrittur idag och fick sällskap av en av tjejerna där. Hon visa mig en väg jag kunde rida..
Efter den turen red jag lite i paddocken.. Försökte få Svala att backa rakt men det gick icke.. Jag sa en gång till Linda. Jag tror inte jag skulle ha nå problem att få Svala att stegra.. jag liksom känner av henne. Jag behöver nog bara hålla emot henne och driva.. Vilket hon gjorde idag.. Hon hatar att backa hon blir irriterad när jag ber henne om de. Hade stängslet på ena sidan tog i tyglarna och försökte få henne backa. Stumpan blev irriterad och stegrade istället.. Ha ha vad brydd jag blev men ändå inte överasskad.. behöver nog hjälp med backningen :)

Här kommer bilder från Svalas nya hem och kompisar..











Sport Bh..

Använder ni sport bh när ni rider?

Jag har aldrig haft de när jag ridit men jag känner nu att jag skulle vilja skaffa en för att på senare tid har det blivit sjukt obekvämt att rida i vanliga BH även att köra skoter i vanlig BH är oskönt. Brösten skumpar ju hej vilt och de är ingen hit alls! Jag brukar bli så öm och då har jag inga jättebomber heller men det blir ändå sjukt oskönt så ska nog införskaffa mig en skönt sittande sportbh ch börja använda de..

Ha ha ha ha ha..

Alltså jag måste lägga ut dena video, jag älskar den!!
Det är när jag rider min förra foderhäst Cloudy. Jag hade precis galopperat med honom (man ser inte de på filmen) åsså göra han liksom ett tvärstopp så jag höll på tappa balansen och åka av, de ser man de första i filmen hans lite tvärstopp/skutt. Sedn säger jag -Att jag inte ramlat av denna hästen förutom den där barbackaridningen är ett under ha ha...

MEN!! De roliga i klippet och anledningen till att jag lägger upp den är Lindas skratt! Sorry Linda men jag måste.. Ha ha ha hon låter ju så himla gullig när hon skrattar.. Älskar hennes skratt och man bli så glad själv när hon skrattar.. Jag skrattar åt att linda skrattar i filmen varje gåg jag kollar på den! Älskar denna lilla snutt!!

Saknar Cloudy och speciellt den där dagen.. Minns den som igår. Vilken fin dag de var! Nu ska jag strax åka till Svalis och se om hon överlevt natten i sitt nya hem.

Sleeptime

Dags att sova nu ska bli så skönt.. Kan nog lägga mig med gott samvete också för att man har gjort rätt för sig så jag förtjänar god sömn. Imorgon är en ny härlig dag och då ska jag åka och se hur Svala trivs i sin lilla hage :D Åååh man lär väl inte kunna sova nu bara för att man kommer ligga och tänka att man vill åka dit och kolla :) Mysa lite med henne..

Jaja, de är något med min datorn så jag kan inte fixa med bilder därför blir de så tråkigt just nu och bildlöst men ska försöka fixa! FixarErica de e jag de! :P

Goodnight and sleep well

Dubbel flytt!

Idag flyttade jag Svalis till hennes nya stallplats! Jisses.. Vad gullig dom var.. Var och grejade där igår med hagen.. Dom var riktigt söta dom som hade häst där.. hjälpte mig packa ur bilen, vi alla hjälpte till med hagen, dom fixade så jag fick plats med mina saker och var allmänt gulliga, skratta och hade kul, lite familjekänsla,stallfamiljen ha ha.. Dom skulle även följa med mig och visa ridvägar ev imorgon.. För övrigt finns det paddock och rundkorall.. Jag tror detta blir superbra!

Svala var lite speciell idag när jag red.. Hon var lite skvätten av sig.. Jag tror hon kände på sig idag vad som skulle hända.. Lilla pärlan.. Men hon verkade trivas i sitt nya hem.. Hon bara lunkade runt i sin nya hage... kollade lite på dom nya vännerna sedan åt hon :) Hon är helt otrolig.

Men de är inte bara Svala som fått flytta. Även jag ska flytta.. Jag vill inte berätta vart ännu men det kommer bli skönt! Så som jag vill ha det.. Ska även få börja provjobba på ett ställe med.. Även de kommer jag hålla lite på att berätta mer om.. Men även de kommer bli bra! Känns bra med alla dessa förändrig.. Det går verkligen bra nu! :D De är ju livets berg&dalbana. Nyss var man i en svacka och nu är man på toppen igen! Hoppas man kanske kan sova bättre om nätterna nu så man slipper ligga vaken :)



Trött..

Åååh, vad trött jag är.. inatt hoppas jag verkligen jag får sova ut annars blir jag psyco :P Var hos lillsvalisen idag.. Hon stod så nöjd i hagen medan de andra nyfikna pållarn kolla när jag fyllde på baljan! Nu är de barnprogram som gäller på tvn här hemma.. har besök av sambons systerbarn.. 3åriga lilla sixten.. Han har busat med hunden för fullt så hon är helt slut nu :D

Längtar till imorgon för då händer en rolig sak.. Hopppas hoppas det blir som jag vill :)

tråkigt väder

Ja, idag är det då ingen solsken.. Trist.. Gud vad trött jag är.. han inte sovit så mkt inatt.. vakna vid två något och somna sedan igen vid fyra något.. Hatar att inte få sova ut.. Har satt i motorvärmaren och ska snart åka och fylla vatten hos pållarna. Svalas bett har inte kommit ännu.. vad är det för fel?? Har ju gått snart en vecka sedan jag beställde det..

Jaja den som väntar på något gång väntar aldrig för länge eller hur var det nu?? :)

Nä, nu ska jag busa lite med hundarna!

Spännisch

Åh, nu händer de saker.. Jag gillar de.. Hoppas allt blir som jag vill nu. Gud vad underbart allt skulle kännas då! Detta verkar för bra för att vara sant!!! :) Wiiiie..

Detta inhandlades

Vi var som sagt i stan igår jag och Linda och inte kan väl jag och Linda vara i stan UTAN att gå på hööks! Gaah de e ju livsfarligt!















Men det var faktiskt bara bra grejer och inget onödigt så de känns bra!!
Vadå horsemanship?

Hästar i mitt liv

Ja under mitt 23-åriga liv har det kommit och gått en hel del hästar.. Jag tänkte ta om dom väsentligaste här!
Och jag börja med i den ordningen jag haft med dessa hästar att göra..

Allt började med att min granne hade två arabston på 4år och där börja mitt hästintresse.. Dock med en dålig start. ca 8år var jag. Jag fick rida på gården på min grannes ena arab. Min kompis som ridit en del innan red på den andra hästen. Hon red först och min häst följde snällt efter dom bara.. Men så red dom under ett stort äppelträd men "min" häst hon gick lite närmare trädstammen (jag visste ju inte hur man styrde utan åkte bara med) så jag blev fastklämd med ryggen slickat mot sadeln men som tur var så trassla hästen in huvudet mellan nå kvistar så hon reagera med att slänga sig bakåt vilket nog blev min räddning. Mitt i samma veva ramla jag av MEN fastna med foten i stigbygeln och där hängde jag under en galopperande häst skrikande och gråtandes :P Men hästen stannade fort. Och min mamma och granne kom springades. Och från den stunden började jag med hästar ;)

Denna häst hette Nimra och henne red jag mycket sen dess. Större delen av min uppväxt från 8års ålder fram till 14år kanske så red jag henne. Hon var en jättesnäll och go häst.. Jag tyckte mycket om den hästen och grannen sa att halva den hästen var min! :) Så ja man har fått börja den tuffa vägen i ridningen. En ung tjej börja rida en unghäst på 4år :P Nimra hade i sina yngre år en tendens att bocka men när hon blev äldre slutade hon med de men då började hon sparka bakut istället.. Men jag ramla aldrig av och jag fick en otrolig balans av att rida den hästen! Hon står fortfarande kvar hos samma ägare. Jag är dock nästan aldrig där längre en dom gånger jag hälsar på verkar hon känna igen mig och bli glad!

Sedan skaffa min syrra en varmblodsvalack VÄRLDENS SNÄLLASTE. Vi delade på honom.. En jättesnäll och go häst som jag gilla väldigt mycket. Splanky hette han och hade varit föredetta travhäst och ridskolehäst. Splanky hade nog inte haft en lätt liv och de märktes på så sätt att hans ben var inte 100. Tex fick man inte hoppa med honom och han var även väldigt spörädd. Dock hade min syrra inte tiden att ha kvar honom och jag var för liten för att ha en häst själv så han såldes och tyvärr fick han de tufft på slutet :( Hos mindre bra ägare som bara verka se till sig själva och inte hästen av vad man hört!

När jag var 14 fick jag min första egna foderhäst ett varmblodsto vid namn Halloween Horror kallad Hallo.. HON, ja HON hon var hästen i mitt liv, mitt allt! INGEN häst kommer kunna ta hennes plats i mitt hjärta hon kommer föralltid vara the one and ONLY! Gud vad vi passa bra ihop.. Jag älskade den hästen mest av allt.. När jag fick henne så sa ägaren att hon kunde vara lite skvätten och att hennes lillasyster inte kunde rida henne vilket jag inte kunde förstå för snällare häst finns fasen inte. trygg och snäll, sköna gångarter, lagom pigg och tokrolighäst.. Hon gnägga oftast när jag kom och ja fy fan.. Den hästen kommer jag sakna för alltid och alltid ha ångest att jag inte köpte henne MEn när jag var 15 skulle jag börja på gymnasiet och att tanke på att ha råd med egen häst fanns inte, mina föräldrar tyckte de blev för dyrt. äve Så hon fick åka hem och sedan dess har jag aldrig träffa min älskade vän. Men jag vet att hon lever ännu och att hon bor någonstans i dalarna!


Nimra & Halloween <3

Efter att Hallo åkt tappa jag helt intresse att fortsätta med hästar och jag höll inte på med hästarna förän 2011 då jag tog upp hästintresset efter 7års frånvaro på den fronten. Jag sakna ridning och hästarna så jag blev medryttare på en paintkorsningssto vid namn Cheynne!
En snäll men en lite lat pålle.. Dock var jag inte medryttare länge förän jag kände att jag ville ha en mer "egen" häst..

Cheynne :) Hon hoppa stort!

Så samma år så skaffa jag en foderhäst. Quarter/varmblodskorsnings valack vid namn Cloudy!
Cloudy och jag hade någon typ hatkärlek till varandra. Han var en oinriden unghäst.. Själva ridningen var de inge större problem med. Han var trygg, snäll och otroligt lättlärd MEN från marken skar de sig. Jag hade svårt att sadla honom, han ville verkligen inte. Sedan börja han bli mer och mer dominant av sig. Han var lite matelak av sig mot oss. Jag tog dit tränare som skulle visa mig hur jag kunde träna honom.. Och han stegra även mot henne och var dominant så hon tyckte inte jag skulle jobba mer än i skritt i longering med honom men jag lyckades aldrig han stegra mot mig i longering och en dag när jag skulle fånga honom i hagen så gick han till attack och då fick de vara slut. Då fick han åka tillbaka men nu har han det bra och där han bor nu som trivs ryttaren med hästen OCH det var inge fel på cloudy.. Han var en underbar häst och JAG hade jättesvårt att lämna tillbaka honom. jag blev jätteledsen för jag gillade honom verkligen men jag insåg att jag klarar inte av honom. Han behövde en mer fast hand och någon som visste verkligen vad han/hon gjorde. Men jag saknar honom jättemycket! Och skulle jag få äran att köpa tillbaka honom när han blivit mer riden och hanterad så skulle jag lätt vilja ha tillbaka honom. Hade en blogg om honom som ni kan läsa om ni vill. www.sweetfarm.blogg.se


Min lilla bebis Cloudy! Miss you every day!


Ja då blev jag hästlös igen.. Jag fick andras hästar. Så jag red två islandshästar Breki och Arà lite då och då! Två jättetrevliga hästar MEN jag sakna att ha en egen häst att pyssla om, som jag kunde rida när jag vill och träna och binda ett band till..

Så efter ca ett halvår efter cloudy åkt så kom då min älskade SVALA!!!!!!!!!!!
Ja och behöver jag säga nå mer.. Älskar Svala hon är en superhäst och jag gillar henne jättemycket och äntligen känner jag att jag hittat rätt!

Så man har lite olika hästerfarenheter.. Sedan har jag ju sommarjobbat med travhästar i två sommrar. Där jag blev väldigt förtjust i en STOR kallblodstravare vid namn Tolvan!

Innan  jag köpte Svala ville jag så gärna köpa honom men han körs fortfarande.
Sedan har man ju fått ströridit lite olika hästar någon gång. Gick ju även olika ridskolor under uppväxten och favvo ridskolehästar var.
Jonte-fjordhäst
Bellis blue-?
Broomstick-?

Ja, det var några av de mer betydelsefulla hästar i mitt liv som har påvekat mig till där jag är idag!


En film jag gjorde fär några år sedan, dedikerat till hästen i mitt liv, HALLOWEN! Det kommer ALDRIG ALDRIG finnas någon som dig mer..

Rise and shine, sunshine..

Idag är de strålande soool mmm vad mysigt!

Igår var de lite blandat för Svala.. Först fick vi besök av mamma och hennes karl som hade med sig syrrans barn som dom var barnvakt åt.. Då fick Svala agera barnridningshäst.. Så vi gick runt lite på gården. Hon är ju så snäll och trygg så det passar henne bra..

Efter det blev det en lite snabbtur för mig. Men så skulle Linda komma och jag red tillbaka till stallet.. Hon tog några hoppbilder på oss och sedan visade hon lite hur jag kunde jobba svala från marken. Ja där behövs det nog en hel del jobb...

Men det var bra tips.. som jag fundera på och träna lite på idag..

Sedan hade jag Linda på besök hela dagen, det blev mat, surr och filmtittning.. óch vi åkte även på en kvällsvisit till Svala gav henne lite smaskigt knäckebröd och en tomat som hon inte tyckte var så smaskig ha ha ha!! Gick en bit med henne och prata lite, MYS!

Idag är de som sagt strålande solsken så de blir nog en sväng till Svalis idag med.. Sedan är jag sjukt sugen på fiska jag :P Ja jag får se vad denna dag har att erbjuda mig!

Bilder kommer från hoppningen ;)

I want...

THIS!!

Spanish walk

Många tränar sina hästar i spansk skritt.. Jag tränar min hund i spansk skritt! Detta var första gången jag tränade henne i spansk skritt.. Nu har vi avancerat lite och hon är mycket duktigare nu! But Enjoy!


Blääää...

Uhh, vad fan är de med en.. Mår inte riktigt bra :( Från och med 2007 så började jag få uvi=urinvägsinfektion och från de året har jag haft det MINST 1 gång per år men 2011/2012 har de blivit så mycket värre jag har fått diagnos UVI, fått behandlig blivit bättre och efter 3 veckor fick jag det IGEN och nu går jag på långtidsbehandlig så jag äter tabletter varje dag i 3 månader!!

Men jag känner mig inte alls helt bra.. Det kommer och går.. Vissa dagar känner jag inget medan andra dagar känner jag mig kissnödig och är inte jättepigg och jag funderar om detta verkligen kan vara UVI! Men jag går klart på denna behandling blir jag inte bättre MÅSTE dom göra en större utredning för dehär går inte.. Blir så ledsen av denna känsla.. Jag oroa mig för att åka bort, jobba osv för jag är orolig att få den där känslan när jag är borta..

Men nu är tandvärken iaf borta, SKÖNT! Man får se det postiva i saker och ting..


Idag var jag hos Svala, vad ska jag säga?? Jag älskar hästen MEN jag vill känna lite mer kommunikation och kontakt med henne.. Först borsta jag henne grundligt med glansspray och borsta lääänge.. Ville få bort så mycket löst hår som möjligt! Klippte även svansen på tösa.



Sedan tog jag med henne till en mindre hage.. Släppte lös henne där och lät henne springa runt i djupsnön.. Sedan märkte jag att hon är väldigt känsligt för spöet. Och jag ville inte att hon skulle vara rädd för de så jag tog fast henne och piska så det blev piskljud och vifta med det så hon skulle vänja sig.. först blev hon orolig men sedan slappna hon av mera.. Brukar ofta smeka henne med spöet så hon inte ser de som något hemskt!

Släppte jag lös henne och longera henne löst (har ingen longerlina) Det gick bra.. Tillslut tugga hon, frusta och sänkte huvudet.. Sedan satt jag bara med henne i hagen för att se vad hon gjorde.. Fanns inget i hagen mer än hon och jag..

Ingen av oss rörde på sig. Hon stod på samma ställe och jag satt på samma ställe! Jag fippla lite med snön men kollade INTE på henne. Jag såg i ögonvrån att hon kika på mig ibland men rörde sig inte. Efter en stund flytta jag mig längre bort men hon gjorde inget.. Efter att suttit en bra stund gav jag upp..

De jag ville se var om hon skulle komma och hälsa på mig i nyfikenhet men denna häst skiter totalt i mig och de är DÄR jag vill ha hjälp.

Hon är underbar på alla vis, att hon acceptera allt. Men de är känslolöst.. Hon känns som en robot som gör vad man säger.. Men jag vill ha en VÄN kan man kalla de så.. alltså jag vill att hon ska vara nyfiken på mig, vilja vara med mig osv.. Vill gärna att hon kommer in till mig när vi longerat inte bara stå på sin fläck och kanske till och med titta bort.. vad ska jag göra.. behöver nog hjälp!






Blev hon inte glansig och fin såsäg! :)

Simulator..

Det finns ju så kallade ridsimulator där du kan rida på en mekanisk häst! Det vore riktigt roligt att få testa en sådan.. Tror de både finns för dressyr och hoppning. Hästen känner av både tygeltag, skänklar och sits som jag förstår det.. Är det någon som testat detta eller vet om det finna att testa någonstans?

Kan säkert vara en bra träning, tänk om man fått ha en egen hemma!

Hoppning vore ju helt klart roligast!

Målarstugan!

Stigbyglar vad tycker vi om de? Ja inget som man kanske tänker så värst mycket på.. Men nu har det ju blivit populärt med färgade stigbyglar vilket JAG tycker är skiiitsnyggt.. Kan vara fint om man har en kanske en helsvart outfit till hästen och sedan bryta av med en snygg färg på stigbyglarna eller matcha stigbyglarna till resten av outfiten :)

Men ett par färgade stigbyglar går väl kring 500lappen ungefär och då är dom som jag fattat bara ytbehandlade vilket jag tror kommer slitas bort.. Sedan finns det ju dom för över 1000-lappen såna som är färgade rätt igenom, men värt pengarna, Njeee inte enligt mig!

Så då tog jag saken i egna händer och färgade mina egna stigbyglar.. Det blir BILLIGT plus att slits det bort så kan jag bara färga om dom, fiffigt va! ;) Och of course blev mina stigbyglar LILA! Vad annars!? ;)

Procedur följande..
1. Tvätta rent stigbyglarna.
2. slipa dom och sedan tvätta igen.
3. Spraya/måla dom 2-3gånger.
4. Låt torka!
5. Spraya på klarlack 2-3gånger.
6. Nu är dom färdiga!!!



Vanliga tråkiga stigbyglar...


lite sprayfärg...




och whooolaa!!! Snygga va?
Dock ser dom ÄNNU snyggare ut in real life..




Tyckte dom blev minnst lika fina som dessa stigbyglar från ponnyprakt som kostade 1799:-

Change change change

Håller på fipplar lite med designen på bloggen så det kanske kommer se ut lite hur som helst ikväll!..


Gaaaah, jag är sämst med dehär med bloggdesign och det tar sååånt tid.. Usch vad tråkigt hi hi..


/Erica

Får jag inte nitar och läder

Hur ofta smörjer ni ert läder dvs träns och sadel?

Jag smörjde både sadel och mina träns igår för tredje gången på en månad ungefär.. Det är för mig nääästan minimum :) Jag hade helst velat smörjt oftare men de är ju så trååååkigt!! Sedan tar jag mig aldrig tiden.. tycker jag har så mycket annat att göra.. Men tycker ändå 3 gånger på cirkus en månad är helt okej ändå!

Men JAG är väldigt mån om min utrsutning.. De är ju inte billiga saker direkt.. Det är alltid bra att gör rent och smörja grejerna tycker jag. Inte bara för att de ska bli rent och mjukt utan du ser även i vilket skick grejerna är i.. Såg tex nu på min sadel att de var en söm som höll på gå opp! De är alltd bra att veta så man kan tex åtgärda fel i tid om man hittar såna.

Samtidigt förstår jag inte dom som gör rent och smörjer träns efter varje ridtur.. Det är ju såklart bra men sån pondus har jag inte! :P Men älskar när jag smörjt klart allt och de är sådär mjukt och fint, Mmmm...



                                 Lite lik Svalan faktiskt..

Betsling

Nu har jag beställt ett rakt jaktkandar UTAN tungfrihet i 10,5cm :) Så jag hoppas att jag har det i brevlådan imorgon..
När jag letade efter ett perfekt bett så råka jag hitta en bra sida om betsling..

Klicka på länken ----> http://www.djurtandvardskliniken.se/betsling.htm
Jag tyckte den var intressant och lättläst..

Idag fick Svala stå. Jag hade ingen lust alls att åka dit.. Har haft annat för mig idag plus att jag e lite slö.. Men imorgon är det min vattendag så då ska jag besöka stallet! Då tänkte jag borsta igenom henne ordentligt och förhoppningsvis bli av med lite hår..

Håll utkik på bloggen för senare kommer jag lägga in ett inlägg med en grej jag gjort! ;) Be prepared!
RSS 2.0