Islandshäst bortskänkes vid snabb affär..

Ja, så hade det stått i Svalas annons om jag skrivet en sån idag! Tog en uteritt på tjejen och gaaaah, vad less jag blev.. ville skrika och gråta samtidigt.. Från början av turen gick de bra.. fick henne sänka huvudet och koppla av.. Red runt på skogsstigar m.m. MEN sedan blev hon pigg och då gjorde jag en one rein stop sedan fick jag hålla på så i en halvtimme kanske.. hon gav sig aldrig.. Eller ja jag gjorde en one rein stop och hon stanna och gav efter men så fort hon gett sig och jag släppte ut henne så börja hon traska iväg i fullfart igen direkt så då fick jag göra en one rein stop och så där höll de på hela tiden och jag ville bara grina.. till slut orkade jag inte kände att jag var för arg för att fortsätta.. Då red jag hem, besviken och less..

Hela ridturen var en one rein stop typ.. De som gjorde mig så less är ju att hon fattar vad en one rein stop är så så fort jag drog in huvudet så stanna hon och gav med sig MEN när man sedan berömde och släppte tyglar så var de full fart igen.. jaja.. måste träna för lina igen de går ju inte.. fattar inte vad som blev fel..



Kommentarer
Linnea

ÅÅÅÅh, inge kul med sånna dagar :(( Hur kan hon vara så pigg? Är hon glad över att få röra sig mkt nu när hon bor hos dig eller är hon stressad över att vara ute själv utan hästkompisar? Får hon ngt kraftfoder?



Har hon något hyss för sig, bockar o sticker? Tung i handen? Är ju såååååååååååååååååååååå kul med hästar, flytta hit så rider vi tillsammans :P



Kul med alla bilder :)



Vi ska nog hyra ett halvår/år till men huset är byggt som en sommarstuga (dåligt isolerat) och de är för mkt att fixa samt INGE förrådsutrymme... SÅ planen är just nu att bygg alldeles ovanför eller kanske köpa hans föräldrars hus ngn km ovanför oss.. :) Men vi ska filura på det ett tag till :))



Vart skulle ni flytta? Visst har jag läst ngt om det??



2012-04-09 @ 00:30:56
URL: http://lillfisenslantliv.blogspot.com
Linnea

Är hon riden regelbundet nu och är så pigg tycke rjag ABSOLUT du ska följa med!! Vi kommer ha skitkul :D 800kr och gå inte hästen igenom besiktning dag två, fick man tillbaka halva summa och man var tvungen o avbryta. Börja rid lite långturer och se hur mkt hon orkar i dagsläge :))

2012-04-09 @ 00:34:01
URL: http://lillfisenslantliv.blogspot.com
Linda

http://qodrofenia.bloggplatsen.se/2011/01/14/4361774-heta-hastar/



P.s ta henne till en tandläkare och kolla upp munnen, det går på ett par hundra men som Maria sa så raspade dom inte alla tänder.

2012-04-09 @ 00:45:27
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Linda

http://millas.blogg.se/2011/november/heta-hastar.html



Sök runt på nätet på heta hästar så finns massa att läsa, men det jag tror främst som du skall focusera på är träning på plan, lydnad och arbeta mycket med hjälper, få henne lyhörd och skapa en bättre kommunikation som du sedan har när du rider ut.

2012-04-09 @ 00:48:44
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Agnetha

Förstår att det måste ha varit jobbigt. Två tankar: rasta henne, ta en rejäl galopp och låt henne springa av sig, eller - är hon på väg från något? sitter sadeln bra?

Fast jag tror mer på vårkänslor och stark häst. Hon har väl lärt sig någon gång att det är "värt" att bli stoppad några gånger mot att man får rusa av sig. Låt henne galoppera i uppförsbacke och gör henne trött.



2012-04-09 @ 09:14:01
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/
lilian moberg

Du kanske måste utrusta dej med mera tålamod....Kram...

2012-04-09 @ 17:42:40
URL: http://lillowill.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0