Bett

Jag har funderat på lite bett till Svala och jag fundera på köpa ett jaktkandar till henne eller ett Kimblewickbett som de heter.. Tänkte variera de med vanligt tränsbett. Kommer ha de bara när jag rider ut och behöver lite mer kontroll på henne. Kommer att sträva efter att använda mig att så milt bett som möjligt men ibland kan de vara skönt att slippa kämpa.

Såg på bilder som hennes gamla ägare lagt upp när dom red att hon användt de där på Svala och vi pratade lite om de och hon berätta att Svala blev en helt annan häst på de bettet. Men hon tyckte jag skulle skaffa ett rakt utan tungfrihet så om det är någon som vet vart de finns ett sånt i storlek 10,5cm HOJTA TILL! :)

Ett Kimblewickbett är ett skarpare bett som verkar både genom naken och i munnen. Så man får vara mer försiktigt när man rider på ett sådant bett så man inte drar och sliter så hästen får problem med nacken.



Kimblewickbett med tungfrihet..



Svalas vanliga tredelade bett med sötmalm.



Kommentarer
Agnetha

Typiskt en lite "äldre" häst som har kommit på att det är roligt att springa och tyckera tt det är värt lite smärta i mungiporna. ;-) Tycker du gör rätt som provar ett lite skarpare bett - men kom ihåg att satsa på dressyr också, nöta och nöta, fast det brukar sitta långt inne hos de här kusarna med lite drag tycker jag. Särskilt om de är importerade och inridna på island brukar det också ta tid, eller vara lite smått omöjligt. Då är det klart bättre med ett lite skarpare bett för att slippa dragkamperna.



Söt hon är! :-)

2012-02-29 @ 14:57:59
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0