Hjälm..

Oj, tyckte jag nyss beställde min hjälm och nu har jag fått den. En hjälm från Jacson.
Om jag säger såhär jag förstår inte hur jag kunnat ridit med en förstor hjälm så länge.
Gud vad skön denna hjälm var och vad skönt att den sitter bra.
Sedan väger den ingenting heller.. Ne, jag är verkligen nöjd med min nya hjälm!
 
 
 


Kommentarer
Linda

Jättefin ju! Ja visst är det skööön med passande hjälm, faaan jag vill ha hem min nån gång!

2012-10-17 @ 17:50:43
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Linda

Hoppas du inte tog illa upp

2012-10-17 @ 19:14:11
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Linda

http://www.websitefolder.net/grafstroms/art-1.asp?id=16&iPageID=40

2012-10-17 @ 19:20:51
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Erika

Skönt med en passande hjälm. :)

2012-10-17 @ 19:44:48
URL: http://eriikapettersson.blogg.se
Linda

Men det är bra att fundera och spekulera det gör du alldeles rätt i.

Lina är inte dyr och jag kan ju hjälpa dig gratis det lilla jag kan bidra med.

Ja vet du vad jag tror, jag tror inte att Svala blir bättre av att någon annan rider henne för jag tror att det handlar om ERAN relation och att DU måste lära dig hantera de "problem" som uppstår. Men det är vad jag tror det. Att hon drar ner huvudet vid tölt och att det inte är ditt fel.. hmm ne att säga att det är DITT FEL är väl och ta i o andra sidan så hade hon nog inte hållt på så om man visste vad man gjorde :) De problem som uppstår för mig och Fifa och de som jag inte kan få bort blir ju MINA problem, en ryttare som exempelvis Vignir eller Gummi skulle nog inte få så "simpla" problem eftersom de kan sin sak. Allt handlar om ryttarens kunnighet, egentligen är det aldrig hästens fel.

Hon har ju börjat med det här antingen för att du har krävt för mycket, ELLER för lite, kanske inte vetat hur du skall korrigera eller hur du ska arbeta igenom henne korrekt så hon tar och fuskar och tar till sig lite fulheter som kanske blir värre eftersom man själv inte gör eller vet den rätta korrigeringen och ridningen i det läget.

Sanningen kanske svider men det är ju heller inget att trycka ner sig själv för, man kan ju inte allt och alla hästar är ju olika. Får jag ett problem med Fifa tar jag gladeligen emot hjälp, jag blir aldrig ledsen eller känner mig kränkt om någon kommer med tips och förslag, då försöker jag fundera på vad det kan vara. Så jag hoppas att du tar mina ord som jag tar andras, för det är verkligen inte att sätta fingret mot dig vilka fel du gör, utan du verkar ju ropa efter hjälp och jag är en som snällt svarar.

Det tar ÅR att lära sig riktig ridning, det går inte på ett eller två år bara sådär. Det kan ju ta flera år innan man hittar känslan i ridningen. Det jag menar är att kanske kräver du för mycket av dig själv? Hur länge har du RIDIT och tränat på riktigt? Du kanske faktiskt ska vara där du är nu i din kunskapsnivå? Nu menar jag utöver de "problem" du tycker dig ha med Svala för du säger ofta att du är dålig och inte kan och att du inte borde hålla på med hästar. Du verkar inte tro på dig själv? Det är inte lätt men inte omöjligt med träning och vilja!

Jag började rida och träna för folk år 2006, det är alltså sex år och det är inte förren det här året som jag funnit den rätta känslan och verkligen verkligen börjat inse vad riktig ridning är.


2012-10-17 @ 20:02:20
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Linda

Men alltså jag vet inte du kanske inte ens vill veta eller höra på mina ord, jag vet ju inte alls hur du är att ta kritik eller så, du brukar inte säga så mkt :) vissa tar ju illa upp och känner sig kränkt. Jag blir bara så glad jag, fan gratis råd och hjälp liksom det är inte dåligt- så tänker jag :) Jag älskar att hjälpa folk, det är bland det bästa jag vet.

2012-10-17 @ 20:20:08
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Linda

Ne men det är inte så självklart för alla att ta emot kritik.

Men jag förstår inte varför du ska bli ledsen? Vad är du ledsen över? Skulle jag bli ledsen och besviken på alla jobbiga punkter med Fifa skulle det inte funka i längden. Du får mer ta dig i kragen och känna - vafan vi får väl jobba på det här och lösa det. Om Fifa blir förbannad blir jag aldrig ledsen över det och känner att jag är dum med min häst, klart hon får ha humör och jag får väl försöka göra så gott jag kan den dagen :)

Alla får kämpa med sin häst oavsett vad det är Du har ju väldigt mycket gratis med en häst som har så pass stabila gångarter både på volt och rakspår, en femgångshäst som är så pass säker i sin gång, alltså fatta vad jag får kämpa precis hela tiden för att jobba varje gångart på Fifa. Det är många många som får kämpa med sina islandshästar med bara gången, det är så normalt att de blandar ihop gångarterna, din häst har ju dom redan så starkt. Du måste försöka se vilken fantastisk häst du har egentligen och vad mycket gratis du får även om hon kan vara otålig och tappa humöret ibland.

2012-10-17 @ 20:44:27
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Linda

Ne jag fick ju det klart för mig på din förra kommentar :) Nu pratade jag bara om hur du själv ser på dig och din häst och tillvaron :)

Men alltså om vi säger såhär: Hur tror du att du kan lösa de problem som du tycker du har med din häst både ekonomiskt och som passar dig?

2012-10-17 @ 21:11:10
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Linda

Sv: Ja alltså om du inte klarar det själv, så kanske du bör ta hjälp.

Men om du inte känner att du har råd att fara till en tränare som tar minst 500 kr för 45 minuter så kanske man får gå vidare till en billigare tränare som L 100 kr i timmen.

Men om inte det heller är bra.. ja jag tror inte du kan hitta något bättre det är liksom världens möjligheter som väldigt få har och den möjligheten kan försvinna när som helst så.. Då vet jag inte riktigt hur du ska göra.

Då får du försöka lösa problemen med Svala på egen hand utan hjälp, men ja..jag vet inte

2012-10-17 @ 21:20:06
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Erika

SV
Ge inte upp de är det sämsta du kan göra utan kämpa på och pröva hackamore. :)
Kanske är det en sån enkel grej som hjälper dig o finna vad problemet är.

Nu kunde jag inte undgå o läsa Linda,s kommentarer här.
Men läste bland annat att någon tar 100kr/timmen.
De kanske skulle funka om inte varje vecka, eller flera dagar i veckan så kanske varannan ?

Jag har själv inte råd med lektioner nu för min favorit tränare.
så kommer troligtvis rida varannan vecka hon tar 200kr/timmen ungefär, C-tränare.
gillar henne skarpt.

Åh nu kände jag att jag inte ridit lektion på så länge så jag fick erbjudande av en stallkompis o få gratis lektion, jag tackade ja direkt för denna lektion jag fick idag gav mig massor. :)

Min häst har vägrat galoppera på ridbanan.
Hon har dålig styrka o förstår inte riktigt mina hjälper osv.
Johanna hjälpte mig så pass att jag fick in henne i galopp. :)

Har små galopperar då o då på ridbanan.
Men aldrig så de blivit bra, idag blev de oxå lite hafstigt lite små steg, men hon förstod till slut vad jag menade o då fick vi avsluta. :)

Kämpa, ta hjälp!
De är de jag råder dig till o pröva annat bett, hackamore osv. :)
Och ge verkligen inte upp :)

Har du kanske råd med 100kr/timmen så kör på de. :D
Önskar de vore så billigt för mig oxå.

2012-10-17 @ 21:49:28
URL: http://eriikapettersson.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0